Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Κοροναϊός: Σε συναγερμό και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με έκτακτα μέτρα

Κοροναϊός: Σε συναγερμό και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με έκτακτα μέτρα

Ο κοροναϊός μπορεί να μην έφτασε ακόμα στην Ελλάδα αλλά η χώρα μας παίρνει τα μέτρα της. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ανησυχίας που έχει προκύψει με την έξαρση του κοροναϊού και την συνεχόμενη αύξηση θυμάτων και κρουσμάτων, αυξάνεται από δω και στο εξής περισσότερο ο έλεγχος της επιτήρησης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Μετά την εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και την σχετική ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) εφαρμόζει σύστημα ενεργητικής επιτήρησης για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού 2019-nCoV σε όλες τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr εργαζόμενος από τον ιατρικό τομέα του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος: «Αυτά που ανακοινώθηκαν η αλήθεια είναι πως έχουν ξεκινήσει ήδη και εφαρμόζονται εδώ και λίγες ημέρες, όπως οι θερμομετρήσεις, απλά τώρα οι έλεγχοι θα είναι πιο αυστηροί. Από την διαδικασία της θερμομέτρησης περνούν ύποπτα περιστατικά που έρχονται από περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα ή από χώρες που έχουν πιστοποιηθεί με κρούσματα κοροναϊού. Στην περίπτωση που το περιστατικό διαπιστωθεί με ύποπτα συμπτώματα πυρετού τότε παρεμβαίνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και εκεί κρίνεται το αν είναι αναγκαίο να μεταφερθεί σ’ ένα από τα νοσοκομεία που έχουν οριστεί για να αντιμετωπιστούν τυχόν περιστατικά ύποπτα στον κοροναϊό».

Click4More Κοροναϊός: Έκτακτα μέτρα στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Τα μέτρα αυτά, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενισχύουν την ήδη υπάρχουσα διαδικασία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ταξιδιωτών, και περιλαμβάνουν:

1. Θερμομέτρηση με τη χρήση θερμομέτρων υπερύθρων, των επιβατών καθώς και του πληρώματος των αεροσκαφών επιλεγμένων πτήσεων.

2. Ενημέρωση των ταξιδιωτών με αφίσες (σε δύο γλώσσες) που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα.

3. Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην κινεζική γλώσσα.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις