Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κοροναϊός: Συγκλονίζει ο Έλληνας καθηγητής μουσικής που επέστρεψε από την Κίνα! video

Κοροναϊός: Συγκλονίζει ο Έλληνας καθηγητής μουσικής που επέστρεψε από την Κίνα! video

Τα δραματικά 24ωρα που έζησε στην Κίνα, την οποία εξακολουθεί να σαρώνει ο κοροναϊός, περιγράφει ο Έλληνας καθηγητής μουσικής Νικόλαος Δημακόπουλος, μετά την περιπετειώδη επιστροφή του στην Αθήνα.

Ο Νικόλαος Δημακόπολος, ο οποίος πάτησε με εμφανή ανακούφιση τα πάτρια εδάφη, είναι μόνιμος κάτοικος Κίνας τα τελευταία δεκατρία χρόνια, όντας καθηγητής μουσικής στο Βρετανικό Σχολείο Πεκίνου.

Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel, αποκάλυψε την κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα από το ξέσπασμα του κοροναϊού, για την οποία ανέφερε:

“Οπωσδήποτε κάποια ανησυχία υπάρχει, αλλά δεν υπήρχε πανικός όσον καιρό βρισκόμουν εγώ εκεί”. Αφού ανέφερε ότι οι καθημερινές διαδικασίες γίνονταν κανονικά, ο Νίκολαος Δημακόπουλος είπε πως “μας σύστησαν να φορέσουμε μάσκα”.

Click4more: Κοροναϊός: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα στη χώρα μας!

Ο κ. Δημακόπουλος σημείωσε ότι “είχα προγραμματίσει να έρθω για προσωπικούς λόγους στις 19 Φεβρουαρίου, αλλά επειδή η λειτουργία των σχολείων σταμάτησε για λόγους ασφαλείας, αποφάσισα να ταξιδέψω νωρίτερα”.

Για τη ζωή στην Κίνα αφότου ξέσπασε η επιδημία ανέφερε:

“Στο αεροδρόμιο του Πεκίνου οι έλεγχοι ήταν πάρα πολύ αυστηροί. Περάσαμε από τέσσερις ανιχνευτές θερμότητας, μέχρι να φτάσουμε στο αεροπλάνο. Είχε ιατρικό συνεργείο, το οποίο εξέταζε όποιον τυχόν είχε πρόβλημα και είχαν φτιάξει έναν χώρο, σε περίπτωση που κάποιος ήταν φορές ή είχε κάποιο πρόβλημα και μεταφερόταν εκεί. Το ίδιο σχεδόν ήταν και στο αεροδρόμιο στην Ντόχα, μέσω του οποίου ήρθα”.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Έλληνα καθηγητή στο Star Channel:

Τέλος, όσον αφορά την ημερομηνία που έδωσε το σχολείο για να επιστρέψει πίσω, απάντησε: “Μας είπαν ότι στις 17 Φεβρουαρίου θα ανοίξουν οπότε θα πρέπει να γυρίσω στο Πεκίνο”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις