Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονο-σοκ από την εκτόξευση των κρουσμάτων στην Ελλάδα – Στο 11% ο δείκτης θετικότητας! “Πληγή” η Θεσσαλονίκη

Κορονο-σοκ από την εκτόξευση των κρουσμάτων στην Ελλάδα – Στο 11% ο δείκτης θετικότητας! “Πληγή” η Θεσσαλονίκη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι η Θεσσαλονίκη, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού εκεί, είναι πλέον τόσα πολλά, που είναι σχεδόν βέβαιο για τους ειδικούς ότι η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη με ολέθριες συνέπειες και κόστος σε ανθρώπινες ζωές, αν δεν αναζητηθούν άλλες λύσεις.

Μετά τις εξελίξεις και τους αριθμούς – σοκ του Σαββατοκύριακου, στη Θεσσαλονίκη πηγαίνει το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπου θα επισκεφθεί διαδοχικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς».

Click4More: Κορονοϊός: Οι 300 της Αττικής και η “κόκκινη” Θεσσαλονίκη – Όλη η κατανομή

Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, μετά την επίσκεψή του στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, ο υπουργός θα κάνει δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 

Την Κυριακή η Θεσσαλονίκη είχε 449 νέα κρούσματα κορονοϊού και η Αθήνα 300, από τα συνολικά 1.678 που ανακοινώθηκαν για όλη τη χώρα…

Στο 11% ο δείκτης θετικότητας

Γύρω στο 11% βρίσκεται ο δείκτης θετικότητας του κορoνοϊού, που δείχνει τη διασπορά στον πληθυσμό, με βάση τα 1.678 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ και τον αριθμό των 16.000 τεστ που διενεργήθηκαν την ίδια ημέρα.

Το όριο που έχει θέσει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για τον εν λόγω δείκτη είναι το 4% όπως έχει αναφέρει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη – Εξασφαλίστηκαν 43 κλίνες ΜΕΘ

Το μεσημέρι της Κυριακής, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη.

Προβλέπει την εξασφάλιση 43 νέων κλινών ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στην πόλη.  

Πλέον, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις