Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: 10 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα

Κορονοϊός: 10 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα

Μεγαλώνει η θλιβερή λίστα με τους νεκρούς από επιπλοκές στην υγεία που προκαλεί ο κορονοϊός. Ρεκόρ διασωληνωμένων (196 ασθενείς) καταγράφηκε στην Παρασκευή ενώ ανιχνεύθηκαν 2448 νέα κρούσματα. Ανησυχία για τον χθεσινό απίστευτο συνωστισμό. Σε 15 μέρες θα φανούν οι επιπτώσεις του.

Πρώτη ημέρα lockdown στην χώρα όμως συνεχίζει να μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων στην Ελλάδα από επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός καθώς μέσα σε λίγες ώρες είχαμε ακόμη 10 θανάτους.

Πλέον οι νεκροί που αφήνει πίσω του ο κορονοϊός στη χώρα μας ξεπερνούν τους 720 καθώς έχασαν τη μάχη για τη ζωή ένας ένας 90χρονος στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, ένας 94χρονος στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, 4 ασθενείς στις νοσοκομείο στις Σέρρες (μια 79χρονη, μια 71χρονη, μια 82χρονη και ένας 72χρονος), ένας 70χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη και μια 83χρονη στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στην Αθήνα.

2448 κρούσματα την Παρασκευή και 196 διασωληνωμένοι

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Σήμερα ανακοινώνουμε 2448 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 52254, εκ των οποίων το 54.4% άνδρες.

4369 (8.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15192 (29.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

196 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 45 (23.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 315 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

“Σε 15 ημέρες τα αποτελέσματα του συνωστισμού της Παρασκευής”

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 και ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους για τις τελευταίες αγορές, παραμονή του δεύτερου πανελλαδικού lockdown, που επιβλήθηκε στη χώρα μας από σήμερα, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Click4more: Απίστευτο video: Η ιστορική κίνηση στους δρόμους της Αττικής παραμονή του lockdown

Τις πρωτοφανείς εικόνες και τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε χθες, σχολίασε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “τα αποτελέσματα της χθεσινής κίνησης στην αγορά θα τα δούμε σε 15 ημέρες”.

Η ίδια επεσήμανε ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τους ασθενείς με covid – 19, αλλά και τους ασθενείς που δεν έχουν κορονοϊό, και που χρειάζονται μονάδες εντατικής θεραπείας, που είναι χειρουργημένοι και βαριά περιστατικά. «Πρέπει να κάνουν χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες και πρέπει να μπει διάγνωση στην ασθένεια που έχουν. Γι’ αυτό υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία».

Επιπλέον, υπογράμμισε πως εάν εφαρμοστούν τα μέτρα από όλους, τότε θα μπορούμε μετά από 15-20 ημέρες να ξεκινήσουμε μια ευθεία και μετά σταδιακή μείωση των κρουσμάτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις