Ελλάδα

Κορονοϊός: 11.293 κρούσματα σήμερα – 65 νεκροί, 345 διασωληνωμένοι

Παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο κορονοϊός στη χώρα μας με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει το τελευταίο 24ωρο 11.293 κρούσματα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση 65 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, ενώ 345 δίνουν μάχη στις ΜΕΘ. Επίσης 309 άνθρωποι έκαναν εισαγωγή σε νοσοκομεία μετά από επιπλοκές της νόσου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 11.061. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.206.948 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 49.0% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 232 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 119.546(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.85 (95% ΔΕ: 0.71 – 0.99).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 65, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.344 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 345 (65.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 92.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 192 (55.65%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 153 (44.35%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.537 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 309 (ημερήσια μεταβολή +14.44%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 326 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ηλικιακή κατανομή των νέων θανάτων ασθενών με COVID-19

thanatoi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ληστές ακινητοποίησαν 26χρονη στο διαμέρισμά της στη Θεσσαλονίκη - Επιχείρησαν να τραυματίσουν με σύριγγες αστυνομικούς
Ένας από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε κατά την ακινητοποίηση των δραστών και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο
EUROKINISSI
Το «βαθύ λαρύγγι» που ξεσκέπασε τη μαφία στην Κρήτη, το κρυμμένο USB και το «χαρτί» του αρχιμανδρίτη για τα 175 στρέμματα
Σε μία συνομιλία των δύο αδερφών που έχει καταγράψει ο κοριός της αστυνομίας ο ένας αδερφός λες στον άλλον για τον αρχιμανδρίτη: «Aυτός, αν του λέω πήδα, πηδάει να ξέρεις»
Μαφία στην Κρήτη 16
Πέντε Έλληνες επιστήμονες «χτυπούν καμπανάκι» και προτείνουν λύσεις για το ΕΣΥ
Μια εμπεριστατωμένη μελέτη πέντε κορυφαίων Ελλήνων ειδικών φωτίζει τις χρόνιες αδυναμίες του ΕΣΥ και αναδεικνύει τα βασικά εμπόδια που στερούν από τους πολίτες ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας
Τραυματιοφορείς σε νοσοκομείο του ΕΣΥ 1