Ελλάδα

Κορονοϊός: 116 νεκροί και 4943 νέα κρούσματα σήμερα 6/12 στην Ελλάδα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την πορεία των θανάτων από επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός καθώς σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκαν 113 νεκροί και 4943 νέα κρούσματα. Επίσης 714 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.943 , εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 971.148 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 90 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.698 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 116, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.716 θάνατοι. 2 Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 714 (60.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 571 (79.97%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 143 (20.03%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.566 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 380 (ημερήσια μεταβολή -11.21%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 434 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δείτε εδώ αναλυτικά τις ανακοινώσεις για την εξέλιξη της πανδημίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τα Τέμπη με φόντο τις αντιρρήσεις για την παράσταση του Ελληνικού Δημοσίου
Οι αντιρρήσεις των κατηγορουμένων αφορούν κατά κύριο λόγο τις παραστάσεις των Δικηγορικών Συλλόγων και του σωματείου των μηχανοδηγών «Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης»
Δικαστήριο
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Οι αντιφάσεις του 41χρονου δράστη – Σκηνοθετημένο έγκλημα «βλέπουν» οι αρχές
Σύμφωνα με αστυνομικές και ιατροδικαστικές αρχές, δεν βρέθηκαν ίχνη πάλης και άμυνας στο σώμα του καθ' ομολογίαν δράστη πράγμα που φέρεται να αναιρεί τον ισχυρισμό ότι το θύμα πήγε να του επιτεθεί πρώτο με μαχαίρι
Το ζευγάρι στην Καλαμάτα
27