Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: 182 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε μία 58χρονη από την Ξάνθη

Κορονοϊός: 182 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε μία 58χρονη από την Ξάνθη
Intime Αρχείο

Ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ και τελευταίο θύμα του στην Ελλάδα είναι μία 58χρονη από το χωριό Σάτρες του νομού Ξάνθης.

Η άτυχη γυναίκα που έπληξε θανάσιμα ο κορονοϊός κατέληξε την Κυριακή (07.06.2020) στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για το 182ο θύμα του Covid – 19 στην Ελλάδα και το 10o θύμα από την περιοχή της Ξάνθης.

Η 58χρονη είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 3 Ιουνίου και δύο μέρες αργότερα η κατάστασή της επιδεινώθηκε, οπότε διασωληνώθηκε και εισήχθη στην εντατική. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε. Η ασθενής έπασχε από διαβήτη και είχε καρδιαγγειακά προβλήματα και πνευμονία.

Η κηδεία της άτυχης γυναίκας θα γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες αυστηρές διαδικασίες και με τη μέριμνα της “Βακούφικης Επιτροπής Ξάνθης”.

Κορονοϊός: Επιφυλακή στην Ξάνθη 

Την περασμένη εβδομάδα σήμανε συναγερμός στον νομό Ξάνθης εξαιτίας των συνεχών κρουσμάτων κορονοϊού και εφαρμόστηκε ειδικό σχέδιο, με εκατοντάδες μοριακούς ελέγχους στους κατοίκους της περιοχής από υγειονομικά συνεργεία του ΕΟΔΥ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και στους 4 δήμους.

Συγκεκριμένα, δέκα κινητές μονάδες πραγματοποίησαν μαζικούς μοριακούς ελέγχους σε κατοίκους της Ξάνθης. Μόνο την πρώτη ημέρα πήραν 1.400 δείγματα. Τα αποτελέσματα των μαζικών ελέγχων αναμένεται να ανακοινωθούν πιθανότατα την Τρίτη (10.06.2020).

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονταν 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα: Επτά από τον νομό Ξάνθης (μεταξύ αυτών και η γυναίκα που πέθανε), ενώ ένας είναι από τον Έβρο.

Από την αρχή της πανδημίας η Ξάνθη είχε συνολικά 80 κρούσματα.

πηγή: xanthinews.gr

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις