Ελλάδα

Κορονοϊός: 2.190 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα 18/09

Ο κορονοϊός είναι… εδώ, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει και σήμερα, Σάββατο 18.09.2021, την επιδημιολογική εικόνα του τελευταίου 24ώρου στην Ελλάδα.

Τα νέα κρούσματα, ο αριθμός των νεκρών, ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ και όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.190 , εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 629.498 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 139 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.204 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

koronoios daily

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 37, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.433 θάνατοι. 2 Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

koronoios daily

koronoios daily

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 348 (64.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 320 (91.95%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 28 (8.05%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.086 ασθενείς. Οι εισαγωγές3 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 193 (ημερήσια μεταβολή +3.76%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 202 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

Περισσότερα σε λίγο…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΔΕΗ Xmas West Park: η δική μας γιορτινή γειτονιά
Μία ανοιχτή γιορτή για όλους από τη ΔΕΗ με πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, διαδραστικά παιχνίδια και μεγάλη κλήρωση για ένα premium πακέτο τεχνολογίας ΔΕΗ Fiber αξίας 5.000 ευρώ
ΔΕΗ Xmas West Park: η δική μας γιορτινή γειτονιά
Οι αγρότες αυξάνουν τις δυνάμεις τους σε Θεσσαλονίκη και Τέμπη: Ο «χάρτης» των μπλόκων και πότε ανοίγουν τα διόδια
Ανυποχώρητοι δεν φεύγουν από τα μπλόκα - Συνεδριάζουν σήμερα αγρότες της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης - Πού υπάρχουν νέες κινητοποιήσεις και τι θα γίνει τις ημέρες των γιορτών
Τρακτέρ
7
«Τύμπανα» πολέμου στην Ευρώπη: Πώς αντιδρούν οι Έλληνες στο ενδεχόμενο μίας σύρραξης
Με φόντο τον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία και τις προειδοποιήσεις ξένων και Ελλήνων αξιωματούχων, το ενδεχόμενο να ξεσπάσει και νέος πόλεμος στην Ευρώπη, τρομοκρατεί τους Έλληνες
Στρατιώτες
11
Κωνσταντίνος Ανεστίδης: «”Λάσπη” όσα λέγονται – Αν ήμουν παράνομος γιατί μου μπήκαν χρήματα στις 17 Δεκεμβρίου;»
Νέες δηλώσεις από τον αγροτοσυνδικαλιστή των Μαλγάρων που ελέγχεται για επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 122.000 ευρώ - «Είναι όλα ιδιόκτητα και δεν υπάρχει κάτι να κρύψω», ανέφερε
Κώστας Ανεστίδης
38