Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: 2.450 ενεργά κρούσματα σήμερα στην Αττική! Πόσα μετρούν οι άλλες επιβαρυμένες περιοχές

γυναίκα με μάσκα για τον κορονοϊό

Πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλάζουν σήμερα χρώμα επικινδυνότητας και η Αττική είναι μια ανάσα από την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Δείτε ποιες είναι και πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα ζήσουμε πάλι κυκλοφορία μόνο με sms συγκεκριμένες ώρες.

Η κατάσταση αντί να βελτιώνεται επιδεινώνεται συνεχώς και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει νέα μέτρα κατά του κορονοϊού

Οι τέσσερις περιοχές της Ελλάδας στις οποίες εντοπίζονται τα περισσότερα ενεργά κρούσματα σήμερα, Τετάρτη 21/10 και για τις οποίες θα τεθεί επί τάπητος από τους ειδικούς, η αναγκαιότητα λήψης επιπλέον μέτρων, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ και η γενικευμένη χρήση μάσκας, είναι:

Αττική: 2.450 (επίπεδο 3)
Θεσσαλονίκη: 652 (επίπεδο 2)
Ιωάννινα: 263 (επίπεδο 3)
Καστοριά:124 (επίπεδο 3)

Σε επισφαλή κατάσταση σε σχέση με την πανδημία, ωστόσο, βρίσκονται και άλλες περιοχές, όπως οι Σέρρες (επίπεδο 1) και η Εύβοια (επίπεδο 2).

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την Τρίτη 20/10 ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, οι Σέρρες να βρεθούν ξαφνικά από το πράσινο (επίπεδο 1) στο πορτοκαλί (επίπεδο 3), ενώ το ίδιο ισχύει και με τη Θεσσαλονίκη, η οποία κινδυνεύει από το 2ο επίπεδο να βρεθεί στο 4ο και τελευταίο.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας που συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 21/10 το απόγευμα αναμένεται να εξετάσει τα νέα δεδομένα που προέκυψαν κατά το τελευταίο 24ωρο και αφού συνυπολογίσει και την εικόνα της πανδημίας σήμερα, θα εισηγηθεί αλλαγή βαθμίδας κινδύνου στις περιοχές που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Την τελική απόφαση θα την λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η πρόταση για απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική έπεσε στο τραπέζι στην σύσκεψη των ειδικών αλλά δεν υπήρξε ομοφωνία. 

Ωστόσο, η κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά πλέον το μέτρο αυτό – το οποίο μάλιστα εφαρμόζεται ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ορόσημο για να ληφθεί η απόφαση αυτή είναι το επόμενο 48ωρο. Και τόσο χρειάζεται για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία των sms.

Όπως λένε πληροφορίες αν τα κρούσματα διατηρηθούν στα επίπεδα που είδαμε την Τρίτη με τα 667 κρούσματα που είναι νέος αριθμός ρεκόρ, τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ανακοίνωση απαγόρευσης κυκλοφορίας πιθανότατα από τη μια μετά τα μεσάνυχτα έως τις έξι το πρωί.

Το μέτρο αυτό μάλιστα αν τα πράγματα δεν καλυτερεύσουν θα αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή (23/10) και θα τεθεί σε ισχύ πιθανότατα από το Σάββατο.

Ο Οκτώβριος αποδεικνύεται πιο «μαύρος» από τον Σεπτέμβριο. Εκτός από τα κρούσματα, που σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, μέσα σε 20 μέρες έχουν καταγραφεί 137 θάνατοι από κορονοϊό, από 125 τον Σεπτέμβριο.

ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις