Ελλάδα

Κορονοϊός: 201 κρούσματα στην Αττική, 22 στη Θεσσαλονίκη – Ο χάρτης της διασποράς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αν και χθες τα κρούσματα στην Αττική ήταν κάτω από 200, σήμερα (26.06.2021) σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας είναι 201. 

Από τα 375 κρούσματα που ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΕΟΔΥ, τα περισσότερα εντοπίζονται στην Αττική και μόλις τρείς περιφέρειες καταγράφουν διψήφιο αριθμό: Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα! 

Αναλυτικότερα στην Αττική τα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

  • Ανατολική Αττική    45
  • Βόρειος Τομέας Αθήνας  15
  • Δυτική Αττική    8
  • Δυτικός Τομέας Αθήνας     32
  • Κεντρικός Τομέας Αθήνας    52
  • Νήσων    1
  • Νότιος Τομέας Αθήνας   33
  • Πειραιάς     15

Συνολικά τρεις περιφέρειες καταγράφουν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, οι ακόλουθες:

  • Αχαΐα 10
  • Ηράκλειο    16
  • Θεσσαλονίκη    22

krousmata artis

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σήμερα 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο (26.06.2021) πως τα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες (σ.σ. έως τις 15:00) είναι 375, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Μετά τον νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 420.670 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 41 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 618 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 12, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.646 θάνατοι.Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 238 (64.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 84.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.657 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 46 (ημερήσια μεταβολή -13.21%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 55 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θεσσαλονίκη: «Πριν 3 χρόνια πάλι ο φίλος της, της είχε δώσει ουσίες αλλά τη σώσαμε» λέει ο πατέρας της 20χρονης που πέθανε από χρήση ναρκωτικών
Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος του 20χρονου που συνελήφθη για τον θάνατο της 20χρονης φίλης του, έπειτα από χρήση της ναρκωτικής ουσίας MDMA, σε μουσικό πάρτι στην ανατολική Θεσσαλονίκη
Η 20χρονη που πέθανε στη Θεσσαλονίκη
Μεθυσμένος οδηγός εισέβαλε με το αυτοκίνητό του σε εστιατόριο στον Εύοσμο, 3 τραυματίες - «Θα σκοτωνόμασταν όλοι»
Ο οδηγός, που όπως αποδείχθηκε είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, έκανε όπισθεν για να διαφύγει και τον σταμάτησαν σοκαρισμένοι θαμώνες. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο άνδρες και μία γυναίκα
Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός εισέβαλε με το αυτοκίνητό του σε εστιατόριο – Τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο
29
Φίλιππος Καμπούρης: Στον ανακριτή μαζί με τη σύζυγό του για την απάτη κατά του ΕΦΚΑ – Κατηγορούνται για πέντε κακουργήματα και ένα πλημμέλημα
Οι 11 κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Απάτη σε βάρος νομικού προσώπου άνω των 120.000 ευρώ, κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία κλπ
Ο Φίλιππος Καμπούρης στην Ευελπίδων
8