Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ακόμα 21 κρούσματα στην Ελλάδα! Έφτασαν τα 66 συνολικά

κορονοϊός

Ακόμα 21 κρούσματα σε Ηλεία, Αχαΐα, Αττική και Εύβοια.Παραμένει σε σοβαρή κατάσταση ο 66χρονος στην Πάτρα. Έκτακτες οδηγίες σε Μετρό, Ηλεκτρικό , Τραμ.

Ο κορονοϊός “χτύπησε” ακόμα 21 ανθρώπους στην χώρα μας, σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το υπ. Υγείας.

Πρόκειται για 13 κρούσματα στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής.

Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Ένας από τους ασθενείς, ο 66χρονος, συνεχίζει νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Έκτακτα μέτρα σε Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικό 

Την ίδια ώρα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ: Όλοι οι σταθμοί του δικτύου της ΣΤΑΣΥ ΑΕ καθαρίζονται επιμελώς από συνεργεία καθαρισμού, με ειδικά καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα, ενώ δίνεται έμφαση για περισσότερο επιμελημένη καθαριότητα των σημείων με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (κουπαστές, εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κλπ.)

Οι συρμοί μετά το τέλος της βάρδιας και την απόσυρσή τους στα αμαξοστάσια καθαρίζονται και απολυμαίνονται με τα προβλεπόμενα προϊόντα, ενώ επίσης δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, πόρτες, κάθετες μπάρες κλπ.)

click4more: Νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό στην Ελλάδα! Θα κλείσουν κι άλλα σχολεία

Σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1,2 και 3, στα αμαξοστάσια καθώς και στα Κέντρα Ελέγχου και των τριών μέσων της ΣΤΑΣΥ ΑΕ έχουν ήδη αποσταλεί επαρκείς ποσότητες αντισηπτικού υγρού και απολυμαντικών μέσων προς χρήση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Παράλληλα έχουν αποσταλεί σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ενημερωτικά σημειώματα των ιατρών εργασίας με οδηγίες από το υπουργείο Υγείας για τα μέτρα πρόληψης του κοροναϊό. Σε όλες τις οθόνες των συρμών και των σταθμών έχουν αναρτηθεί οι αντίστοιχες οδηγίες του υπουργείου Υγείας προς τους πολίτες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις