Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό στην Ελλάδα! Θα κλείσουν κι άλλα σχολεία

Νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό στην Ελλάδα! Θα κλείσουν κι άλλα σχολεία

Ο κορονοϊός φέρνει νέα έκτακτα μέτρα για την οικονομία, ιδιαίτερα για τις περιοχές που πλήττονται. Την Κυριακή οι ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία, θέατρα, σινεμά και γήπεδα, τη Δευτέρα για την οικονομία.

Ο κορονοϊός έφερε το μεσημέρι του Σαββάτου (07.03.2020) το μισό… υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρ Μαξίμου, αφού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σύσκεψη για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μετά την έξαρση των κρουσμάτων. 

Με ένα αντισηπτικό να… φιγουράρει (για προφανείς, κυρίως συμβολικούς λόγους) πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που συμμετείχαν στη σύσκεψη για την έξαρση της επιδημίας που δημιουργεί ο κορονοϊός, αφού εκτίμησαν την κατάσταση στον τομέα της δημόσιας υγείας, αποφάσισαν πως η κατάσταση απαιτεί νέα έκτακτα μέτρα. Παράλληλα εκτιμήθηκαν οι επιπτώσεις στην οικονομία.

Ο κορονοϊός κλείνει κι άλλα σχολεία

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν, αύριο Κυριακή, από το υπουργείο Υγείας θα οριστικοποιηθούν στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής. Πρόκειται για νέα περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων (θέατρα, σινεμά, γήπεδα). Δεδομένο θεωρείται ότι θα κλείσουν κι άλλα σχολεία λόγω του κορονοϊού αλλά το ποιά και πότε ανακοινωθεί επίσης αύριο. 

Click4more Θετικός στον κορονοϊό Διευθυντής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου – Σε καραντίνα τέσσερις γιατροί

Σε ό,τι αφορά στην οικονομία, τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν τη Δευτέρα (09.03.2020), μέτρα για τους τομείς της οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.  

Click4more Με… μπουνιές υποδέχθηκε ο Μητσοτάκης τον Ρέγκλινγκ! (pics)

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα για την οικονομία περιλαμβάνουν από την αναστολή καταβολής ΦΠΑ μέχρι αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να δοθούν «ενέσεις» ρευστότητας στις επιχειρήσεις που εξαιτίας των προληπτικών μέτρων κατά του κορονοϊού αναγκάζονται πχ να κλείσουν.

Στη σύσκεψη μετείχαν, ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης, ο υφυπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον  Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου, Α. Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης,  ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ. Τσιόδρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις