Ελλάδα

Κορονοϊός: 270 νέα κρούσματα σήμερα 28/08 στην Ελλάδα – 5 νεκροί

Πέντε νεκροί στη χώρα μας από τον κορονοϊό και συνολικά 259 θάνατοι. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 9800. Οι άνθρωποι που νοσηλεύονται διασωλήνωμένοι είναι 35.

Ο κορονοϊός και δεν θα κουραστούμε να το λέμε, αποτελεί έναν επικίνδυνο και αόρατο εχθρό για όλο τον πλανήτη και για την Ελλάδα όπου σήμερα Παρασκευή 28 Αυγούστου κατέγραψε 270 κρούσματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την πορεία που διαγράφει ο κορονοϊός στην Ελλάδα:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 270, εκ των οποίων τα 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 9800 (ημερήσια μεταβολή +2.8%), εκ των οποίων 55.6% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι5, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 259 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι78 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 35 (65.7% άνδρες).

Από το σύνολο των 9800 κρουσμάτων, 2012 (20.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 4347 (44.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 120 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102ετών).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια:Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί917265κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα10342(1.12%)ήταν θετικά στον κορoνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Αναλυτικά εδώ η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στις 15 Ιανουαρίου δικάζονται οι πρώτες αγωγές για τα ομαδικά sms του Υπ. Μεταφορών το 3ημερο της 28ης
Το sms έγραφε: «Το περσινό 3ημερο της 28ης, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Αν αγαπάς την οικογένειά σου, πρόσεξε πώς οδηγείς. Καλό δρόμο. Υπουργείο Μεταφορών»
αυτοκίνητα στα διόδια 21
Παγωμένο τριήμερο με χιόνια, ισχυρούς ανέμους και πολικές θερμοκρασίες - Οι περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά
Χιονοπτώσεις αναμένονται σε αρκετές περιοχές, από τη Σκύρο έως την Εύβοια, ενώ η πιο κρύα ημέρα θα είναι η Δευτέρα, με ισχυρό παγετό και μέγιστες θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 10 βαθμούς Κελσίου
Χιόνια στον Χορτιάτη
Ηλικιωμένοι ξεγέλασαν απατεώνα που παρίστανε υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ για να τους κλέψει στα Γλυκά Νερά
Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι κατάλαβε την απάτη, αφού είχε πέσει ξανά θύμα εξαπάτησης, με αποτέλεσμα να κάνει ότι τον πιστεύει αλλά στην πραγματικότητα είχε ειδοποιήσει την αστυνομία
Γλυκά Νερά
19