Ελλάδα

Κορονοϊός: 3.279 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα (20/10)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, 3.279 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων
6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 38, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.485 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 351 (65.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 311 (88.6%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 40 (11.4%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει των ΜΕΘ 3.259 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 213 (ημερήσια μεταβολή +10.94%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 207 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 704.211 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 139 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.400 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα Τζουμέρκα αποχαιρετούν τον σμήναγο Δημήτρη Πέτρου που έπεσε με το Phantom στην Τανάγρα - «Όλοι θρηνούμε για τον άδικο χαμό σου»
«Όταν ήταν να πετάξει πάνω από τα Πράμαντα τηλεφωνούσε στη γιαγιά του και της έλεγε να βγει έξω από το σπίτι για να την χαιρετήσει από τον ουρανό», αποκάλυψε ο δήμαρχος Β. Τζουμέρκων
Ο σμηναγός Δημήτρης Πέτρου
Πενθεί ο Πύργος για τον θάνατο του χειριστή Ιωάννη Μπλέσια στην Τανάγρα - Γιος τεχνικού της Πολεμικής Αεροπορίας και πατέρας ενός αγοριού
Όλοι περιγράφουν έναν άνθρωπο που αγαπούσε την οικογένειά του, τους φίλους του και πάνω απ’ όλα τους ουρανούς, τους οποίους είχε επιλέξει ως επαγγελματική πορεία
Ιωάννης Μπλέσιας
Π. Σταμπουλίδης στο Hellenic Growth Agora: «Στόχος η συμμετοχή μας στα σχήματα αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων ώστε να επιστρέφουμε στην κοινωνία την υπεραξία που δημιουργείται»
Η επιστροφή της υπεραξίας από τις αξιοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων του Εθνικού Αναπτυξιακού Ταμείου (ΕθΑΤ) στους πολίτες, αποτελεί...
Παναγιώτης Σταμπουλίδης
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ για την Υγεία - Προληπτικές εξετάσεις, αναβάθμιση υποδομών και στήριξη υγειονομικών
Διπλή επιστροφή ενοικίου σε υγειονομικούς, δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχος και συστήματα παρακολούθησης γλυκόζης μέσα στις νέες παροχές που ανακοινώθηκαν
Διάδρομος νοσοκομείου
Ίσθμια: Τοξικολογικές εξετάσεις στον κυβερνήτη της θαλαμηγού που συγκρούστηκε με αλιευτικό – Πώς έχασε τη ζωή του ο 74χρονος
Από την σύγκρουση τραυματίστηκε και ο εγγονός του - Σε τοξικολογικές εξετάσεις υποβλήθηκε ο κυβερνήτης, ερωτήματα για το αν η βάρκα είχε τον προβλεπόμενο φωτισμό.
Θαλαμηγός