Ελλάδα

Κορονοϊός: 342 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα και εννιά νεκροί!

Την ζωή 366 συνολικά συμπολιτών μας έχει κοστίσει ο κορονοϊός στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας, με τα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου να είναι ξανά αυξημένα. 68 άνθρωποι δίνουν μάχη στις ΜΕΘ. Διαβάστε αναλυτικά την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσά μας και να εξαπλώνεται, με την ανησυχία πια να είναι έκδηλη.

Όπως είχε γίνει γνωστό από νωρίς, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απηύθυνε νέο μήνυμα στον ελληνικό λαό, ως μια ύστατη προσπάθεια για να “φρεναριστεί” ο κορονοϊός και να μην οδηγηθούμε σε lockdown στην Αττική η οποία εδώ και μέρες “πολιορκείται” από τον φονικό ιό.

Click4more: Μητσοτάκης: Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΔΥ ενημερώνει και σήμερα για την εξάπλωση του ιού.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου 2020 (ώρα 15:00).

Click4more: Κορονοϊός: Ανάβει φωτιές το νέο κρούσμα σε σχολείο στα Γιάννενα! “Βράζουν” γονείς και εκπαιδευτικοί

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 342, εκ των οποίων 24 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 16627 (ημερήσια μεταβολή +2.1%), εκ των οποίων 55.7% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 9, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 366 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 68 (69.1% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

κορονοϊός

κορονοϊός

Από το σύνολο των 16627 κρουσμάτων, 2726 (16.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 6915 (41.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Click4more: Κατεβάστε ολόκληρη την ενημέρωση του ΕΟΔΥ κάνοντας κλικ εδώ

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 78 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

korona daily

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ηράκλειο: «Να με περάσετε για τελευταία φορά από το μνήμα του παιδιού μου» ζήτησε ο 54χρονος που σκότωσε τον 21χρονο Νικήτα
Συγκλονίζουν οι απολογίες του δράστη αλλά και της συζύγου του - «Οι εικόνες που αντίκρισα θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη μου» είπε η 56χρονη
Ο 54χρονος και η 56χρονη που κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την δολοφονία του 21χρονου Νικήτα στην Αμμουδάρα
Δολοφονία στο Ηράκλειο: Το αυτοκίνητο του νεκρού γιου, οι καταγγελίες για ηθική αυτουργία της μητέρας και η κατάθεσή της για το «ακάθαρτο πνεύμα»
«Τα παιδιά ήταν φίλοι. Το αμάξι ήταν του γιου του. Εκείνος του το είχε δώσει», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της γυναίκα που γνώριζε τον Νικήτα
Δολοφονία στην Αμμουδάρα
31