Ελλάδα

Κορονοϊός: 4.345 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα (18/12/21)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, 4.345 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 63, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 19.799 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 684 (59.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 561 (82.02%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 123 (17.98%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.661 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 332 (ημερήσια μεταβολή +4.08%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 352 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.031.239 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 207 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.409 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κηδεία Βασίλη Λεβέντη: Συγκλονισμένοι η σύζυγος και ο γιος του Μάριος Γεωργιάδης στο τελευταίο αντίο στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων
Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών την περασμένη Τετάρτη, λένε η οικογένεια και οι φίλοι...
Κηδεία του Βασίλη Λεβέντη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Να δικαστεί για κακούργημα από ανώτερο δικαστήριο ο Δημήτρης Μελάς και μια πρώην διευθύντρια ελέγχων αποφάσισε το δικαστήριο
«Προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα, με τη συνολική βλάβη να υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ και γι' αυτό παραπέμπει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων»
ΟΠΕΚΕΠΕ