Ελλάδα

Κορονοϊός: 9.284 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα 27/12

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς -εξαιτίας και της μετάλλαξης Όμικρον– και τα νέα μέτρα ήταν μονόδρομος.

Στο κλίμα αυτό, ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε και σήμερα, 27.12.2021, για το πώς «κινήθηκε» ο κορονοϊός τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα.

Τα 9.284 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ είναι τα περισσότερα όλων των εποχών, όπως σας είχε ήδη ενημερώσει το newsit.gr, με το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ να καταγράφεται στις 9 Νοεμβρίου με 8.613 ημερήσιες μολύνσεις.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου 2021 (ώρα 15:00). Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 9.284 , εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.084.153 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 192 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.838 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 66, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.496 θάνατοι. 1 Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Click4more: Κορονοϊός: Ξεπέρασε τα 4000 κρούσματα η Αττική, πάνω από 1000 η Θεσσαλονίκη – Ο χάρτης της διασποράς

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 629 (58.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη. To 79.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 533 (84.74%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 96 (15.26%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.721 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 289 (ημερήσια μεταβολή -4.3%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 317 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 122 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τροχαίο με έναν νεκρό στην παράκαμψη της Εθνικής Οδού Θηβών – Λιβαδειάς: Ο δρόμος ήταν κλειστός λόγω μπλόκων
Το δυστύχημα συνέβη όταν νταλίκα που οδηγούσε 42χρονος αναγκάστηκε να μπει στον παράδρομο λόγω εκτροπής από τα μπλόκα και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 41χρονος, ο οποίος και έχασε τη ζωή του
τρακτέρ αγροτών
Μπλόκο Νίκαιας: Βανδάλισαν τρακτέρ αγροτών που πήγαν στη συνάντηση με τον Μητσοτάκη – Έγραψαν με σπρέι «προδότες»
Ο υπουργός, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας για τους βανδαλισμούς σημείωσε πως: «Είναι κρίμα άνθρωποι που υπερασπίζονται το δίκαιο των πολλών να προβαίνουν σε τέτοιου είδους προκλητικές συμπεριφορές»
Τα τρακτέρ με τα σκασμένα λάστιχα
49