Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κορονοϊός: 96 νεκροί και 916 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα 18/12

κορονοϊός Κύπρος

Στο «φως» της δημοσιότητας οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα. Κάτω από 1.000 τα νέα κρούσματα που “γέννησε” τις τελευταίες 24 ώρες ο κορονοϊός. Δείτε αναλυτικά και πού εντοπίστηκαν όλες οι νέες μολύνσεις στη χώρα.

Ο κορονοϊός δεν υποχωρεί και από σήμερα, Παρασκευή 18.12.2020, ισχύει το ακόμη σκληρότερο lockdown στην δυτική Αττική (σ.σ. με την αστυνομία να βρίσκεται… παντού), την ώρα που «κόκκινες» περιοχές της βόρειας Ελλάδας βρίσκονται ένα βήμα πριν το συγκεκριμένο καθεστώς.

Στο “βαρύ” αυτό κλίμα, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει και σήμερα το πόσα νέα κρούσματα “έδωσε” ο κορονοϊός στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο αλλά και το πόσοι συμπολίτες μας έχασαν την μάχη και πόσοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ πλέον έχει ανακοινωθεί και η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων.

Κορονοϊός: Δείτε αναλυτικά την ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2020 (ώρα 15:00).

Click4more: Τα λύματα της Θεσσαλονίκης δείχνουν αδιέξοδο με τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 916, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 129584 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 52.5% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 96, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 4044 θάνατοι.Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 527 (69.6% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

κορονοϊός

Click4more: Κατεβάστε ολόκληρη την ενημέρωση του ΕΟΔΥ κάνοντας κλικ εδώ

κορονοϊός

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 104 ετών), ενώ η διάμεση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 103 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις