Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Αγωνία για την αύξηση των διασωληνωμένων – “Σε 40 μέρες από τους 8 πήγαν στους 52”

Κορονοϊός: Αγωνία για την αύξηση των διασωληνωμένων – “Σε 40 μέρες από τους 8 πήγαν στους 52”

Κατακόρυφη αύξηση των διασωληνωμένων και νοσηλευομένων με κορονοϊό στα νοσοκομεία αναφοράς. Πως περιγράφει την κατάσταση στο newsit.gr η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη. Σωτήριο μέτρο χαρακτηρίζει τις μάσκες στα σχολεία.

Ανησυχία σε κυβέρνηση και επιστήμονες του Εθνικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ, με την κατακόρυφη αύξηση διασωληνομένων και νοσηλευομένων με κορονοϊό στα νοσοκομεία αναφοράς, λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη οι αριθμοί μπορεί να είναι αποκαρδιωτικοί καθώς αφορούν το διάστημα από 20 με 25 Αυγούστου μέχρι σήμερα, ωστόσο δεν πρέπει σε κάθε περίπτωση να αυξηθούν επιπλέον, αφού στις αρχές Οκτώβρη θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από το άνοιγμα των σχολείων.

Μας ανησυχεί ο αριθμός των διασωληνωμένων μέσα σε 40 ημέρες που από 8 πήγε στους 52 και ο αριθμός των νοσηλευομένων που πήγε στους 481. Μόνο εχθές είχαμε 79 εισαγωγές ασθενών στην Αττική. Ο Αύγουστος ήταν ο μήνας που είχαμε δυο δραματικές αυξήσεις και αυτό είναι το σημείο που πρέπει να εστιάσουμε. Μπορεί να αυξήθηκαν τα κρούσματα και να έφτασαν μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε τα 372, ωστόσο αυτοί οι δυο παράμετροι διασωληνωμένοι και νοσηλευόμενοι είναι πιο σημαντικοί. Δεν έχει νόημα να προβλέπουμε αριθμούς, αλλά να παρακολουθούμε την εξέλιξη του ιού βδομάδα βδομάδα”.

Click4more: Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» Αττική και Πέλλα – Πού εντοπίζονται τα σημερινά κρούσματα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το διάστημα αφορά από τις 20 Αυγούστου και μετά, όπου παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη σε ποσοστό επιστροφή των εκδρομέων από τις διακοπές τους :

“Ο αριθμός των κρουσμάτων αυτή την στιγμή αντιστοιχεί στο διάστημα μετά τις 20 με 25 Αυγούστου, που ήταν όλη η επιστροφή από τις διακοπές. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι οι ασυμπτωματικοί, γι αυτό επιβάλλεται να αυξηθούν τα τεστ για να μπορέσουμε να κάνουμε και γρήγορες ιχνηλατήσεις”.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά οι μάσκες στα σχολεία είναι ένα σωτήριο μέτρο, την στιγμή που τα πρώτα υγειονομικά αποτελέσματα από την έναρξη της χρονιά θα φανούν στις αρχές Οκτώβρη :

Οι μάσκες είναι η σωτηρία για τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Είναι αδιαπραγμάτευτο το θέμα των μασκών κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Αρχές Οκτωβρίου θα ξέρουμε τι γίνεται με τα σχολεία και κατά πόσο θα επιβαρυνθεί το σύστημα από το άνοιγμα. Αν τηρηθούν τα μέτρα, μάσκες, πλύσιμο χεριών, οι αποστάσεις είναι δύσκολο τότε τα πράγματα θα πάνε καλά, αν όμως δεν τηρηθούν τότε φοβάμαι πως θα έχουμε δυσκολίες. Βέβαια σε περίπτωση κρουσμάτων η ιχνηλάτηση θα γίνεται τοπικά για κάθε τμήμα και όχι σε ολόκληρο το σχολείο”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις