Δευτέρα, 6 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: Αγωνία για τις εγκύους – Το «λάθος» στα έντυπα που συμπληρώνονται στα εμβολιαστικά κέντρα

Κορονοϊός: Αγωνία για τις εγκύους – Το «λάθος» στα έντυπα που συμπληρώνονται στα εμβολιαστικά κέντρα

Την ώρα που οι ειδικοί προσπαθούν να πείσουν τις έγκυες πως ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού είναι ασφαλής, αλλά και αναγκαίος, τόσο για τις ίδιες όσο και για τα έμβρυα, το έντυπο που συμπληρώνεται στα εμβολιαστικά κέντρα δίνει την εντύπωση ότι η εγκυμοσύνη ή ο θηλασμός είναι αντένδειξη για τον εμβολιασμό.

«Δυστυχώς νομίζω ότι είναι τα πρώτα έντυπα που είχανε βγει. Θα θυμάστε ότι τους πρώτους μήνες που είχαν κυκλοφορήσει τα εμβόλια, λέγαμε να μην το κάνουν το εμβόλιο οι έγκυες. Μετά είδαμε ότι είναι και ασφαλές και αποτελεσματικό, άλλα μάλλον τα έντυπα δεν έχουν αλλάξει. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει από κανένα συνάδελφο η πρόθεση να δώσει κακή πληροφόρηση», εξήγησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” η Σοφία Καλανταρίδου, διευθύντρια Γ’ Πανεπιστημιακής Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής στο «Αττικόν».

«Θα πρέπει να γίνει μία μαζική καμπάνια ενημέρωσης τόσο των συναδέλφων, όσο και τον εγκύων», πρόσθεσε η κα Καλανταρίδου.

«Επιβάλλεται σε όλα τα τρίμηνα την εγκυμοσύνης. Πλέον το ξέρουμε ότι δεν αυξάνει τον κίνδυνο για αποβολές ή οποιαδήποτε άλλη παρενέργεια», ξεκαθάρισε.

Δείτε το ρεπορτάζ του “Live News”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις