Κορονοϊός: Αναστολή λειτουργίας για επτά επιχειρήσεις και πρόστιμα 352.050 ευρώ μετά από ελέγχους

Με αμείωτο συνεχίζονται οι έλεγχοι από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία και Περιφέρειες την Πέμπτη (26.11.2020) έκαναν συνολικά 55.965 ελέγχους και κατέγραψαν 1.749 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων για τον κορονοϊό.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ήταν συνολικού 352.050 ευρώ, ενώ σε επτά επιχειρήσεις επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες στην καθεμία.

Η πλειονότητα των ελέγχων, συνολικά 48.402 από την Ελληνική Αστυνομία και οι κυριότερες παραβάσεις ήταν μη χρήση μάσκα, μη νόμιμη μετακίνηση και μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου.

Πρόστιμα σε επιχειρήσεις, λαϊκή αγορά και δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων

Οι παραβάσεις ήταν πολλές σε επιχειρήσεις, σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων, αλλά και σε λαϊκή αγορά.

Επιβλήθηκε, λοιπόν,  από την ΕΛ.ΑΣ  πρόστιμο 3.000 ευρώ σε  κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς δεν είχε άδεια λειτουργίας και πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Περιφέρεια Αττικής.

Επίσης από την ΕΑΔ επιβλήθηκαν πρόστιμα σε δημόσια εκπαιδευτική δομή συνολικού ύψους 2.700 ευρώ  (9×300€) για μη χρήση μάσκας από φυσικά πρόσωπα στον εν λόγω χώρο, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και πρόστιμα συνολικού ύψους 900 ευρώ  (3×300€) σε Διεύθυνση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για μη χρήση μάσκας στον εν λόγω χώρο.

Επιπλέον επιβλήθηκε από την Ε.Α.Δ. πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και αναστολή δραστηριότητας της λαϊκής αγοράς για επτά  ημερολογιακές ημέρες λόγω υπέρβασης επιτρεπόμενου ορίου (50%) θέσεων-πάγκων πωλητών σε λαϊκή αγορά, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Παράλληλα σε έλεγχο που διενήργησαν από κοινού η Ε.Α.Δ. και το Σ.ΕΠ.Ε. σε ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στην Περιφέρεια Αττικής επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ  διότι 14 υπάλληλοι ενώ είχαν δηλωθεί να εργάζονται εξ αποστάσεως, διαπιστώθηκε ότι εργαζόντουσαν εντός των γραφείων της εταιρείας. Πέραν του προστίμου στην εταιρεία επιβλήθηκε, επίσης, σε κάθε υπάλληλο πρόστιμο 300 ευρώ λόγω παραβίασης του περιορισμού της κυκλοφορίας (14×300€=4.200€).

Ακόμα η ΕΑΔ επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ, σε επαναληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω μη υποβολής των ασθενών/φιλοξενούμενων σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό εντός των τελευταίων 48 ωρών και αρνητικό test RT-PCR για την εισαγωγή τους.

Σε έλεγχο, εξάλλου που διενήργησαν από κοινού η Ε.Α.Δ. και το Σ.ΕΠ.Ε. σε ιδιωτική εταιρεία παροχής εργαστηριακών και συμβουλευτικών λύσεων για τον αγροδιατροφικό τομέα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιβλήθηκαν τέσσερα πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200 ευρώ (4×300€) για μη χρήση μάσκας.

Πολλές οι κλήσεις στο 1520

Να σημειωθεί ότι το 1520 δέχτηκε συνολικά  3.364 κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Πέτσας: Αλλαγές στον προγραμματισμό προσλήψεων για να ενισχυθούν οι δήμοι

Πέτσας: Αλλαγές στον προγραμματισμό προσλήψεων για να ενισχυθούν οι δήμοι

Σε αλλαγές στο σύστημα κινητικότητας και στον προγραμματισμό προσλήψεων ώστε να ενισχυθούν οι δήμοι με πρόσθετο προσωπικό, προσανατολίζεται το υπουργείο Εσωτερικών όπως ανέφερε ο αναπληρωτής ... Διαβάστε περισσότερα
Διερευνητικές: Πλήθος θεμάτων έθεσε η τουρκική πλευρά στις τρίωρες συνομιλίες

Διερευνητικές: Πλήθος θεμάτων έθεσε η τουρκική πλευρά στις τρίωρες συνομιλίες

Πολλά ήταν τα θέματα που έθεσε η Τουρκική πλευρά στην Ελληνική στην τρίωρη συνάντηση που είχαν στο Παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. Στην Αθήνα ο επόμενος γύρος σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές.
Παράταση στις συμβάσεις 5 αεροπορικών άγονων γραμμών – Ποιες είναι

Παράταση στις συμβάσεις 5 αεροπορικών άγονων γραμμών – Ποιες είναι

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παρατάθηκαν οι συμβάσεις πέντε αεροπορικών άγονων γραμμών από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Οι συμβάσεις έληγαν την 1η Ιανουαρίου και κρίθηκε ... Διαβάστε περισσότερα
Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο στο Μαρούσι – 14 ήδη στο νοσοκομείο

Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο στο Μαρούσι – 14 ήδη στο νοσοκομείο

Μεγάλη διασπορά εντοπίστηκε σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο 14 ηλικιωμένοι, ενώ δεκάδες ακόμα φιλοξενούμενοι και προσωπικό, έχουν προσβληθεί επίσης από τη νόσο Covid-19.