Δευτέρα, 22 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ανησυχία από τα λύματα που δείχνουν τριπλασιασμό ιικού φορτίου στην Αττική

Κορονοϊός: Ανησυχία από τα λύματα που δείχνουν τριπλασιασμό ιικού φορτίου στην Αττική
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

“Το ιικό φορτίο το προηγούμενο δεκαήμερο σε γενικές γραμμές ήταν μειωμένο. Ωστόσο καταγράψαμε τις ημέρες των Χριστουγέννων και τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς μία αύξηση απότομη η οποία δεν ήταν τυχαία”.

Με αυτά τα λόγια, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, Ν. Θωμαΐδης, περιγράφει την κατάσταση για τα λύματα της Αττικής, μετά τις γιορτές. 

Όπως είπε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 “αυτό που παρατηρήσαμε σε αυτό το δεκαήμερο ήταν μειωμένος πληθυσμός της ΕΥΔΑΠ, περίπου 500.000 κόσμος και εκείνες τις ημέρες υπήρξε μια αύξηση της κινητικότητας. Αυτά τα οποία είδαμε αυτό το δεκαήμερο, είναι μία ένδειξη ότι υπήρχε κάποια διασπορά. Θέλουμε κάποιες μέρες για να δούμε αν διαμορφώνεται τάση αύξησης του ιιού φορτίου στα λύματα ωστόσο θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή”. 

Click4More: Θωμαΐδης: Τα λύματα δείχνουν αύξηση κρουσμάτων στην Αττική την επόμενη εβδομάδα

Ο ίδιος διευκρίνισε, ότι τα στοιχεία αφορούν τον πληθυσμό εντός δικτύου ΕΥΔΑΠ. Υπάρχει μέρος του πληθυσμού που μένει εκτός δικτύου ΕΥΔΑΠ όπως είναι η Ανατολική Αττική και κομμάτι της Δυτικής Αττικής…

“Η επόμενη εβδομάδα, είναι μια κανονική εργάσιμη εβδομάδα και τότε θα δούμε ακριβώς πώς πάει η διασπορά, μέσα από τα λύματα… Ωστόσο, πιστεύω ότι ήταν σε σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για lockdown” πρόσθεσε ο κύριος Θωμαΐδης.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις