Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κορονοϊός: “Ανησυχία όταν τα κρούσματα θα είναι αδιευκρίνιστης προέλευσης”! Τι λέει στο newsit.gr ο καθηγητής Γιώργος Σουρβίνος

Κορονοϊός: “Ανησυχία όταν τα κρούσματα θα είναι αδιευκρίνιστης προέλευσης”! Τι λέει στο newsit.gr ο καθηγητής Γιώργος Σουρβίνος
photo intime

Την ανησυχία του πως ο 66χρονος από την Αμαλιάδα, κρούσμα του κορονοϊού, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου, θα μας απασχολήσει αρκετά εξαιτίας της πολυπλοκότητας της περίπτωσης του, εκφράζει στο newsit.gr ο καθηγητής κλινικής ιολογίας και μέλος του ΕΟΔΥ Γιώργος Σουρβίνος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη φάση μετάδοσης του ιού, όπου το επιδημιολογικό ιστορικό είναι γνωστό, ωστόσο οδεύει προς την ανησυχητική δεύτερη φάση, όπου τα κρούσματα θα είναι αδιευκρίνιστης προέλευσης.

Όπως αναφέρει στη περίπτωση του 66χρονου από την Αμαλιάδα τα πράγματα θα δυσκολέψουν αρκετά, αφού εκτός από τους 53 συνταξιδιώτες του στην προσκυνηματική εκδρομή στο Ισραήλ, ανάμεσα τους και ο εφημέριος του Αγίου Νικολάου Γαστούνης π. Γεώργιος Χαρδαβέλλας, στο μικροσκόπιο μπαίνει και όλο το δίκτυο των επαφών που πραγματοποίησαν όλοι τους μέχρι την ταυτοποίηση του ιού.

Η Αμαλιάδα θα μας απασχολήσει αρκετά γιατί μιλάμε για ένα μεγάλο αριθμό επαφών γύρω στα 52 με 53 άτομα, οι οποίοι επεκτείνονται σ ένα δίκτυο επαφών, συγγενών, επαγγελματικού περιβάλλοντος. Είναι αρκετά πιο περίπλοκο από τα προηγούμενα” αναφέρει ο καθηγητής Ιολογίας και προσθέτει “Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός αν βρίσκουμε κι άλλα θετικά κρούσματα τα οποία έχουν σχέση με το περιστατικό της Αμαλιάδας, ίσα ίσα αυτό είναι θετικό στοιχείο να ανιχνεύουμε τέτοια κρούσματα. Αυτό που θα πρέπει να μας ανησυχήσει είναι όταν θα έχουμε αδιευκρίνιστης προέλευσης κρούσματα”.

Σύμφωνα με το μέλος του ΕΟΔΥ Γιώργο Σουρβίνο η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται ευτυχώς ακόμα στην πρώτη φάση διάγνωσης του ιού “Ακόμα τα κρούσματα που ανιχνεύουμε έχουν γνωστό επιδημιολογικό ιστορικό, καθώς πρόκειται για επαφές που στην περίπτωση τους ο ιός μεταφέρθηκε. Είμαστε ακόμα στην πρώτη φάση όμως οδεύουμε προς την δεύτερη που σημαίνει πως θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι αυτό. Στην δεύτερη φάση ανήκουν τα ορφανά περιστατικά που έχουν αδιευκρίνιστη προέλευση”.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις