Ελλάδα

Κορονοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ώρα για… ραντεβού για τους πολίτες άνω των 60 και τους υγειονομικούς που πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Η πλατφόρμα των ραντεβού για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19 (της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός) θα ανοίξει σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου.

Το σκεπτικό της γνωμοδότησης για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 και στηρίζεται στη βαθμιαία μείωση των προστατευτικών αντισωμάτων έναντι του κορονοϊού, που παρατηρείται μετά τους 6 μήνες και για τους υγειονομικούς στην έκθεσή τους στον ιό.

Με την τρίτη δόση εμβολιάζονται ήδη οι ομάδες των ανοσοκατασταλμένων ατόμων (285.000 πολίτες) και οι διαμένοντας στις Μονάδες Χρόνιας Φροντίδας ηλικιωμένων. Στα ανοσοκατασταλμένα άτομα μπορεί ο εμβολιασμός να γίνει και ένα μήνα μετά από τη χορήγηση της 2ης δόσης.

Η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική, άρα ο εμβολιασμός θεωρείται ολοκληρωμένος αν έχουν γίνει δύο δόσεις ή μία δόση με το μονοδοσικό εμβόλιο, και αποτελεί ισχυρή σύσταση για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η προστασία.

Η λίστα με τους δικαιούχους για την τρίτη δόση, μόλις παρέρχεται εξάμηνο από την ημερομηνία της δεύτερης δόσης, θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

MEXICO VACCINE

Στην παρούσα φάση, το εμβόλιο που δίνεται ως 3η δόση, είναι το mRNA εμβόλιο της Pfizer, το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο με το εμβόλιο που έχει χρησιμοποιηθεί στον βασικό εμβολιασμό. Δηλαδή δεν έχει αναθεωρηθεί η σύνθεση του εμβολίου λόγω μεταλλάξεων, αφού έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό για την προστασία και από τη σοβαρή νόσο και από το θάνατο και για τις μεταλλάξεις και κυρίως για την «Δέλτα» που είναι η επικρατούσα.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο Pfizer ή Moderna ή Astra Zeneca, θα λάβουν την 3η δόση με mRNΑ εμβόλιο της Pfizer. Για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson οι ειδικοί είναι σε αναμονή των συστάσεων. Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα ότι θα είναι πάλι ή με mRNA ή με το ίδιο εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες είναι, όπως καταγράφονται, οι συνήθεις απλές ανεπιθύμητες ενέργειες, δηλαδή ο πόνος, η ερυθρότητα στο σημείο του εμβολιασμού και χαρακτηρίζονται ως ηπιότερες συγκριτικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες από την πρώτη ή τη δεύτερη δόση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Μαζωνάκης: Κηλίδες αίματος και το μηχάνημα σε λειτουργία από τις 14.14, δείχνει ο έλεγχος του ΙΣΑ στο ιατρείο
Οι ιδιοκτήτες του ιατρείου στο Κολωνάκι έκαναν προσπάθεια να διαγραφούν στοιχεία σημαντικά για την υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου
Ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος και η Ιωάννα Γάκα
Ανανεώθηκε πριν 45 λεπτά
66
Κινηματογραφική απόδραση σκληρού κρατουμένου από το νοσοκομείο Σερρών - Μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ οι συνεργοί του
Υπό την απειλή πολυβόλων όπλων οι συνεργοί του κατάφεραν να αφοπλίσουν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, να πάρουν μαζί τους τον κρατούμενο
Απόδραση κρατουμένου από το νοσοκομείο Σερρών 61