Ελλάδα

Κορονοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ώρα για… ραντεβού για τους πολίτες άνω των 60 και τους υγειονομικούς που πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Η πλατφόρμα των ραντεβού για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19 (της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός) θα ανοίξει σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου.

Το σκεπτικό της γνωμοδότησης για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 και στηρίζεται στη βαθμιαία μείωση των προστατευτικών αντισωμάτων έναντι του κορονοϊού, που παρατηρείται μετά τους 6 μήνες και για τους υγειονομικούς στην έκθεσή τους στον ιό.

Με την τρίτη δόση εμβολιάζονται ήδη οι ομάδες των ανοσοκατασταλμένων ατόμων (285.000 πολίτες) και οι διαμένοντας στις Μονάδες Χρόνιας Φροντίδας ηλικιωμένων. Στα ανοσοκατασταλμένα άτομα μπορεί ο εμβολιασμός να γίνει και ένα μήνα μετά από τη χορήγηση της 2ης δόσης.

Η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική, άρα ο εμβολιασμός θεωρείται ολοκληρωμένος αν έχουν γίνει δύο δόσεις ή μία δόση με το μονοδοσικό εμβόλιο, και αποτελεί ισχυρή σύσταση για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η προστασία.

Η λίστα με τους δικαιούχους για την τρίτη δόση, μόλις παρέρχεται εξάμηνο από την ημερομηνία της δεύτερης δόσης, θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

MEXICO VACCINE

Στην παρούσα φάση, το εμβόλιο που δίνεται ως 3η δόση, είναι το mRNA εμβόλιο της Pfizer, το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο με το εμβόλιο που έχει χρησιμοποιηθεί στον βασικό εμβολιασμό. Δηλαδή δεν έχει αναθεωρηθεί η σύνθεση του εμβολίου λόγω μεταλλάξεων, αφού έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό για την προστασία και από τη σοβαρή νόσο και από το θάνατο και για τις μεταλλάξεις και κυρίως για την «Δέλτα» που είναι η επικρατούσα.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο Pfizer ή Moderna ή Astra Zeneca, θα λάβουν την 3η δόση με mRNΑ εμβόλιο της Pfizer. Για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson οι ειδικοί είναι σε αναμονή των συστάσεων. Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα ότι θα είναι πάλι ή με mRNA ή με το ίδιο εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες είναι, όπως καταγράφονται, οι συνήθεις απλές ανεπιθύμητες ενέργειες, δηλαδή ο πόνος, η ερυθρότητα στο σημείο του εμβολιασμού και χαρακτηρίζονται ως ηπιότερες συγκριτικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες από την πρώτη ή τη δεύτερη δόση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φορτηγό παρέσυρε 3 αυτοκίνητα στην υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου – Πρέβεζας: 8 τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά
Η κυκλοφορία άρχισε σταδιακά να αποκαθίσταται, ωστόσο εξακολουθεί να διεξάγεται με δυσκολία, με την Τροχαία να καλεί τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών
Πρέβεζα: Φορτηγό παρέσυρε 3 αυτοκίνητα στην υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου – Οκτώ τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά
Ανανεώθηκε πριν 28 λεπτά
6
Πώς η έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική μπορεί να σχετίζεται με την κακοκαιρία Daniel, εξηγεί ο Γκίκας Μαγιορκίνης
Αυτό που εξετάζουμε είναι «ο τυφώνας Daniel το 2023 να μετατόπισε κάποια μολυσμένα πτηνά στην Αττική γιατί τα κουνούπια μολύνονται με τον ιό του Δυτικού Νείλου από πτηνά»
Κουνούπι
Φωτιά στη Χαλκιδική: Το «ευχαριστώ» του προέδρου Ιατρικού Συλλόγου σε εθελοντές και πυροσβέστες – «Ευτυχώς δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή»
«Θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε όσους άνοιξαν ένα σπίτι, πρόσφεραν νερό, ένα χέρι βοήθειας ή απλώς στάθηκαν δίπλα σε έναν άνθρωπο που εκείνη τη στιγμή φοβόταν»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του προαστιακού Πάτρας – Άγιος Ανδρέας: Είχε διακοπεί λόγω οχήματος πάνω στις γραμμές
Η Hellenic Train επισημαίνει ότι, εξαιτίας του περιστατικού, αναμένονται καθυστερήσεις, ενώ δεν αποκλείονται και τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των δρομολογίων έως ότου απομακρυνθεί το όχημα
Προαστιακός Πάτρα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες