Ελλάδα

Κορονοϊός: «Άνοιξαν» όλα τα εμβόλια για τους πολίτες 30 με 34 ετών

Οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα εμβόλια μπορούν να επιλέξουν από σήμερα οι πολίτες που είναι 30 – 34 ετών, προκεμένου να θωρακιστούν κατά του κορονοϊού.

Τονίζεται πως είναι διαθέσιμα και τα εμβόλια της Johnson & Johnson και δεν είναι ανάγκη πολίτες που θέλουν να το επιλέξουν να μεταβούν σε νησιά. 

Περίπου στις αρχές Ιουνίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για όλα τα εμβόλια σταδιακά και για τους 30 ετών και κάτω, ενώ μετά και το «πράσινο φως» του EMA για το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να «τρέξουν» και στη χώρα μας.

Στην ενημέρωση, πάντως, της Παρασκευής, 28.05.2021, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ερωτηθείς για την έγκριση αυτή, τόνισε ότι τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα μας. «Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι αυτοί που θα πρέπει να μην αμελήσουν το εμβόλιο μέσα στο καλοκαίρι και «να πάνε να εμβολιαστούν αν δεν το έχουν ήδη κάνει», είναι όσοι βρίσκονται στην ηλικία άνω των 65 ετών.

Εμβόλιο Johnson & Johnson για τους άνω των 18

Ήδη από την Παρασκευή (28.05.2021) έχει ανοίξει η πλατφόρμα για όλους όσοι είναι από 18 και άνω, με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, η οποία παρέδωσε νέες παρτίδες στη χώρα μας.

Από την εταιρεία Johnson & Johnson αναμέναμε 220.000 δόσεις εμβολίων..Υπενθυμίζεται ότι με το εμβόλιο της εταιρεία Johnson & Johnson εμβολιάζονταν οι πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά.

Είναι μακρυά ακόμα η κανονικότητα

Σημαντική μείωση παρουσιάζει ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια και η πίεση στο Σύστημα Υγείας συνεχίζει να αποκλιμακώνεται σταθερά, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών συνεχίζει να μειώνεται, ενώ τα εξιτήρια ασθενών παραμένουν περισσότερα από τις εισαγωγές. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 13%. Ο αριθμός των διαγνώσεων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκε, σε ποσοστό 16%, και ο αριθμός των πολιτών που καταλήγουν με την νόσο μειώθηκε σε ποσοστό 16%.

Click4more: Κορονοϊός: Σε πτωτική τροχιά τα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Η κατανομή των μολύνσεων ανά περιφέρεια

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ραντεβού μας με την επόμενη μέρα περνάει μέσα από τον εμβολιασμό. Μίλησε επίσης για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας καθώς ναι μεν ο καιρός βοηθάει κατά 20% στη μείωση της μετάδοσης του ιού, ωστόσο δεν είμαστε ακόμα σε σημείο χαλάρωσης.

«Δεν είμαστε σε θέση ακόμα να επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως για μερικούς ακόμα μήνες θα πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε τις μάσκες, να προσέχουμε και να κάνουμε self tests, αλλά βεβαίως και να συνεχιστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται ο μαζικός εμβολιασμός.

Σχετικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-test, μέχρι σήμερα περισσότερες από 18 εκατομμύρια συσκευές self-test έχουν διατεθεί σε περισσότερα από 3,9 εκατομμύρια πολίτες. Σχεδόν 12,2 εκατομμύρια δηλώσεις έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας, είναι 25.179.

«Δεν είμαστε σε θέση ακόμα να επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα», τόνισε στην συνέχεια, λέγοντας πως για μερικούς ακόμα μήνες θα πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε τις μάσκες, να προσέχουμε και να κάνουμε self tests, αλλά βεβαίως και να συνεχιστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται ο μαζικός εμβολιασμός.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δίωξη ξανά στην 77χρονη για ανθρωποκτονία του συζύγου της στην Θεσσαλονίκη - Σχεδόν όλα του τα πλευρά ήταν σπασμένα
Για την υπόθεση είχε συλληφθεί την πρώτη φορά, κατηγορούμενη για παράλειψη παροχής βοήθειας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν ενημέρωσε τις αρχές, παρότι ο άνδρας είχε καταρρεύσει
Η 77χρονη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Σε συναγερμό η χώρα για την «ακραία βροχόπτωση» που φέρνει η κακοκαιρία «Erminio» - Πού και πότε θα «χτυπήσει» και οι προβλέψεις για την Αττική
Την Τετάρτη το μεσημέρι θα έχουμε δύο βαρομετρικά χαμηλά που θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα την κατάσταση - «Η αυριανή μέρα είναι η πιο δύσκολη»
Κακοκαιρία
Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε όλη τη χώρα – Θυελλώδεις άνεμοι έως 10 μποφόρ
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 με 15 και τοπικά τους 16 βαθμούς, στα δυτικά τους 16 με 17 και στις υπόλοιπες περιοχές 15 με 17 και τοπικά στα νότια τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Δεκάδες κοτόπουλα, πτηνά και κατσίκες εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους έπειτα από καταγγελία για παράνομη εκτροφή
Μετά από εντολή του εισαγγελέα προστασίας ζώων, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην απομάκρυνση των ζώων από τον 16ο όροφο του κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κηφισίας 124 και Ιατρίδου 2
Αμπελόκηποι: Δεκάδες κοτόπουλα, πτηνά και κατσίκες εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα έπειτα από καταγγελία για παράνομη εκτροφή
6