Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Αποσωληνώθηκε ο 17χρονος που νοσηλεύεται στον «Ερυθρό Σταυρό» (vid)

Κορονοϊός: Αποσωληνώθηκε ο 17χρονος που νοσηλεύεται στον «Ερυθρό Σταυρό» (vid)
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε τις προηγούμενες μέρες η είδηση πως ένα 17χρονο αγόρι θετικό στον κορονοϊό νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός». Πλέον, η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης και – σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 – έχει αποσωληνωθεί. 

Το 17χρονο παιδί διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊός και κάποιες ημέρες αργότερα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και στη συνέχεια να διασωληνωθεί. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν το παιδί αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα υγείας και εάν είχε νοσήσει κάποιο άτομο από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Σύμφωνα με Ελπίδα Ταβιανάτου, διοικήτρια Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», η οποία μίλησε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης (27/5), ο νεαρός «είναι πολύ καλύτερα αποσωληνώθηκε και παίρνει την πορεία προς το θάλαμο, σήμερα ή αύριο».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι όπως σας είχε ενημερώσει από χθες, Τετάρτη (26/5), το newsit.gr ο 17χρονος είχε σταθεροποιηθεί και φαινόταν να πηγαίνει καλύτερα. Παρ’ όλα αυτά, οι γιατροί παρέμεναν φειδωλοί στα λόγια τους μιας και κατά τους ίδιους όσο κάποιος βρίσκεται στη ΜΕΘ θεωρείται πως παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του newsit.gr, θα πρέπει να περάσουν και άλλες δύο ημέρες από την αποσωλήνωση για να μιλήσουν οι γιατροί με βεβαιότητα για την πορεία της υγείας του αγοριού. Οι γονείς του πάντως παραμένουν σοκαρισμένοι και ταραγμένοι με αυτή την κακή και σπάνια εξέλιξη.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις