Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Κορονοϊός: «Αρκούν 8 λεπτά για να γίνει διασπορά σε ένα σπίτι με 20 καλεσμένους» (video)

κορονοϊός Παπαευαγγέλου

Οι εξελίξεις με την πανδημία, τα μέτρα για την αγορά, τα Χριστούγεννα που έρχονται. Πώς “κινείται” ο κορονοϊός στην Ελλάδα.

Για τις εξελίξεις που δρομολογεί ο κορονοϊός στην Ελλάδα ενημερώνουν και σήμερα, 14.12.2020, όπως κάθε Δευτέρα, οι αρμόδιες Αρχές, ενώ ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει 639 νέα κρούσματα, 62 νεκρούς και 558 διασωληνωμένους το τελευταίο 24ωρο στη χώρα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απουσιάζει από την ενημέρωση λόγω ενός προβλήματος στις φωνητικές χορδές (κάτι που είχε… φανεί από την περασμένη Παρασκευή) κι έτσι καθώς Γκίκας Μαγιορκίνης και Βάνα Παπαευαγγέλου ενημερώνουν ζωντανά για το πώς “κινείται” ο κορονοϊός, μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα κι ενώ από σήμερα η αγορά λειτουργεί σε μεγαλύτερη έκταση με το click away (σ.σ. μετά την χθεσινή “χλιαρή” πρεμιέρα του μέτρου).

Click4more: Κορονοϊός: Κάτω από 200 κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Πού εντοπίζονται οι 639 νέες μολύνσεις

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία του κορονοϊού. Όπως τόνισε, «έχουμε πλέον εμφανή μείωση νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία και βλέπουμε και μια αρχική σταθεροποίησή στους νέους διασωληνωμένους και τους θανάτους», ενώ τόνισε ξανά την ανάγκη “να καθορίσουμε τη φούσκα μας”, ζητώντας ιδιαίτερη προσοχή τις γιορτινές ημέρες που έρχονται. Και πιο συγκεκριμένα η κάθε οικογένεια να καθορίσει το στενό κύκλο συγγενών και φίλων με τους οποίους θα περάσει τις γιορτές. Η ίδια ζήτησε αυστηρή τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, τη χρήση μασκών στα τραπέζια, αλλά και τον καλό αερισμό των χώρων.

Επιπρόσθετα, η Βάνα Παπαευαγγέλου, θέλοντας να δώσει έμφαση στα λεγόμενά της, τόνισε πως “αρκούν 8 λεπτά για να γίνει διασπορά κορονοϊού σε ένα σπίτι 150 τ.μ. με 20 καλεσμένους“.

Δείτε όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου

Μαγιορκίνης: «20% λιγότερα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη»

“Η πιο ασφαλής επιλογή θα ήταν να μην βρεθούμε με ανθρώπους από άλλα νοικοκυριά” είπε υπερθεματίζοντας τα παραπάνω και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ωστόσο τόνισε πως επειδή είναι λογικό να συμβεί κάτι τέτοιο τις γιορτινές ημέρες, υπογράμμισε πως αυτό θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, με μέτρα υγιεινής και προστασίας για όλους μας.

Τόνισε πως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καταγράφηκαν 20% λιγότερα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ο ίδιος επεσήμανε πως παραμένει η επιδημιολογική επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις