Κορονοϊός: Ασφυξία και στα νοσοκομεία της Λάρισας – Δεν μπορούν να δεχτούν άλλους ασθενείς

Τεράστια είναι η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ από ασθενείς του κορονοϊό με τα νοσοκομεία της Λάρισας να ασφυκτιούν.

Στην ασφυκτική πίεση που δέχεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια αναφέρθηκε ο Απόστολος Κομνός, διευθυντής της Μ.Ε.Θ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

«Πολύ δύσκολη μέρα σήμερα», τόνισε ο κ. Κομνός. «Το νοσοκομείο μας αύξησε τα κρεβάτια ΜΕΘ ανά 3, είμαστε στα 27 και δεν νομίζω ότι μπορούμε να αυξήσουμε παραπάνω, είχαμε και δύο εξιτήρια και γεμίσαμε αμέσως. Το ίδιο και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο δίπλα μας. Αύξησε τα κρεβάτια κατά 4 και γέμισαν αμέσως», σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο προσθέτοντας ότι ήρθε σε επικοινωνία με νοσοκομείο της Χαλκίδας το οποίο δέχθηκε περιστατικά από Τρίκαλα και Καρδίτσα με αποτέλεσμα να γεμίσει πλέον κι αυτό.

«Η κατάσταση είναι οριακή στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια», υπογράμμισε, «το προσωπικό είναι ένα μεγάλο θέμα. Όλα τα παιδιά αγωνίζονται νυχθημερόν. Το νοσοκομείο δέχεται μεγάλη επιβάρυνση».

«Από τις πληροφορίες που είχαμε φαίνεται ότι η καμπύλη γέρνει προς τα κάτω, έφτασε στο πικ και τώρα κατεβαίνει, αλλά για τις ΜΕΘ δεν πολλά πράγματα, γιατί τα νοσοκομεία είναι ήδη γεμάτα και οι άρρωστοι χειροτερεύουν», πρόσθεσε ερωτηθείς για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος όσον αφορά την υπόθεση του ξυλοδαρμού σταθμάρχη του μετρό από δύο ανήλικα ... Διαβάστε περισσότερα
Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τους ανηλίκους που επιτέθηκαν στον σταθμάρχη – Το παρασκήνιο της σύλληψης

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τους ανηλίκους που επιτέθηκαν στον σταθμάρχη – Το παρασκήνιο της σύλληψης

Οι δύο δράστες θα απολογηθούν στον ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη (19.01.2021). Πώς ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία. Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.