Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: «Ασυγκράτητοι» και φοβισμένοι – Η εικόνα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και ο ανησυχητικός δείκτης θετικότητας

Κορονοϊός: «Ασυγκράτητοι» και φοβισμένοι – Η εικόνα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και ο ανησυχητικός δείκτης θετικότητας

Η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι αφόρητη σε όλη τη χώρα με τους αριθμούς να αποτυπώνουν την θλιβερή πραγματικότητα. Η πανδημία δεν λέει να υποχωρήσει συνεχίζοντας την πολιορκία της με τον δείκτη θετικότητας να είναι στα ύψη. Και όλα αυτά την ώρα που Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς βρίσκονται στα όριά τους από τα συνεχή lockdown. 

Εν αναμονή των  μέτρων που ανακοινώθηκαν (άνοιγμα μαγαζιών και διαδημοτικές μετακινήσεις),  οι αντιδράσεις των πολιτών είναι ανάμεικτες. Ορισμένοι, ειδικά στις «κόκκινες» περιοχές της Αθήνας φοβούνται ενώ από την άλλη στην Θεσσαλονίκη ξεχύθηκαν στην παραλία.

Την Τετάρτη η χώρα μας μέτρησε 3.616 νέα κρούσματα κορονοϊού, με 739 συμπολίτες μας δίνουν τη μάχη τους στην εντατική, ενώ είχαμε 76 νεκρούς, αριθμός ρεκόρ για το 2021. Τα πράγματα βρίσκονται στα όρια τους. Την ίδια ώρα η Αττική εξακολουθεί να βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις με τα κρούσματα στο λεκανοπέδιο να προκαλούν ίλιγγο. Το τελευταίο 24ωρο είχαμε 1706 νέες μολύνσεις, με το κέντρο της Αθήνας να έχει πάρει «φωτιά». Δεν είναι βέβαια μόνο η Αττική, καθώς υπάρχουν και άλλες περιοχές στη χώρα ιδιαίτερα φορτωμένες όπως η Θεσσαλονίκη και η Αχαϊα.

Από την άλλη υπάρχει και ο δείκτης θετικότητας που δεν λέει να μας δώσει μια ελπίδα και έναν λόγο να δούμε πιο αισιόδοξα τα πράγματα. Για 26 συνεχόμενες μέρες βρίσκεται εκτός ορίων επιτείνοντας την ανησυχία όλων. Μετά από 55.935 διαγνωστικά τεστ βρίσκεται στο 6,46 όταν οι ειδικοί έχουν θέσει ως όριο το 4. Μάλιστα μετά τόσα πολλά τεστ ο δείκτης θετικότητας είναι ιδιαίτερα υψηλός. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι η αποκλιμάκωση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και θα απαιτηθεί ένα εύκολο χρονικό διάστημα για να βελτιωθεί η κατάσταση. 

Αυτοψία στις «κόκκινες» γειτονιές της Αθήνας 

Η Αττική «βράζει» από τον κορονοϊό με το κέντρο της Αθήνας να έχει την θλιβερή πρωτιά στα ημερήσια κρούσματα εδώ και πολύ καιρό. 

Η κάμερα του Mega πήγε στις περιοχές με τη μεγαλύτερη διασπορά δηλαδή το κέντρο, τα βόρεια και τα δυτικά προάστεια και καταγράφει από τη μία την κόπωση των κατοίκων από τα αλλεπάλληλα lockdown κάτι το οποίο έχει ως συνέπεια να κυκλοφορούν χωρίς μάσκες ενώ άλλοι θορυβημένοι από τη μεγάλη διασπορά στήνονται στις ουρές για ένα ράπιντ τεστ.

Η καθημερινή καταγραφή των κρουσμάτων σοκάρει… όλα τα ρεκόρ έχουν καταρριφθεί. Οι νέες λοιμώξεις που διαγνώστηκαν σήμερα στην Αττική είναι 1.706

Θορυβημένοι οι κάτοικοι των δυτικών προαστίων που σήμερα «έδωσαν» 269 κρούσματα, κυκλοφορούν, οι περισσότεροι, με διπλές μάσκες.

Στον χάρτη με τις επιβαρυμένες περιοχές έχουν μπει τα βόρεια προάστια που σήμερα κατέγραψαν 188 νέα κρούσματα

Τα νοσοκομεία της Αττικής σηκώνουν σε κάθε εφημερία το βάρος του ιού που πολιορκεί τον νομό. Τώρα διανύουμε τα τελευταία μέτρα ενός μαραθωνίου που εξάντλησε τις δυνάμεις όλων. Τώρα, λένε οι ειδικοί, πρέπει να τρέξουμε το τελευταίο… κατοστάρι της ατομικής προστασίας.

Πλημμύρισε από κόσμο η παραλία στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες είναι οι πολίτες που επέλεξαν και σήμερα να κάνουν τη βόλτα τους στην παραλία της Θεσσαλονίκης η οποία «πλημμύρισε» για ακόμη μια ημέρα από κόσμο παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται. 

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, ζευγάρια και παρέες κυρίως νεαρών ατόμων, άλλοι με τα κατοικίδια τους και άλλοι με ένα καφέ ή κοκτέιλ στο χέρι, γέμισαν τα παγκάκια πλησίον του Λευκού Πύργου και της Νέας Παραλίας όπως αναφέρει το grtimes.gr. 

Παρόλο που στις περισσότερες περιπτώσεις οι πολίτες φορούν μάσκα προστασίας οι εικόνες συνωστισμού που σημειώνονται σε αρκετά σημεία, την στιγμή που η πόλη κατέγραψε μόνο σήμερα 499 νέα κρούσματα, προκαλούν ανησυχία.

 

 

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις