Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός – Αττική: Έτσι μοιράζονται τα κρούσματα

Κορονοϊός – Αττική: Έτσι μοιράζονται τα κρούσματα

Η Αττική σε καθημερινή βάση μαζί με την Θεσσαλονίκη συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού απ’ όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Την Παρασκευή το λεκανοπέδιο κατέγραψε 245 νέες μολύνσεις τις τελευταίες ώρες, με τη δυτική Αττική να βρίσκεται στο «κόκκινο».

Σύμφωνα με το Star στο κέντρο της Αθήνας, όπου εντάσσονται τα Πατήσια, η Κυψέλη αλλά και ο Βύρωνας, το Γαλάτσι και ο δήμος Ζωγράφου), καταγράφηκαν 51 κρούσματα, λιγότερα από χθες, Πέμπτη, που καταγράφηκαν 67.

Στα βόρεια προάστια, όπως το Ψυχικό, η Κηφισιά, το Χαλάνδρι, καταγράφηκαν 48 νέα κρούσματα, μια αύξηση σχεδόν διπλάσια σε σχέση με χθες.

Στη δυτική Αττική, σε περιοχές και κοντά στο κέντρο, όπως το Περιστέρι μέχρι και την Ελευσίνα που βρίσκεται σε συνθήκες σκληρού lockdown, καταγράφηκαν 79 νέα κρούσματα. 

Στην ανατολική Αττική (Ραφήνα, Μαρκόπουλο, Ωρωπός) σημειώθηκαν 27 νέα κρούσματα, σχετικά σταθερά.

Στα νότια προάστια, όπου εντάσσονται η Καλλιθέα και ο Άλιμος μέχρι και το Φάληρο, Ελληνικό και Γλυφάδα, σημειώθηκαν 22 κρούσματα.

Στον Πειραιά καταγράφηκαν 18 κρούσματα, με την επιδημιολογική εικόνα να παρουσιάζει βελτίωση σε σχέση με χθες, που καταγράφηκαν 30 νέες μολύνσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις