Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κορονοϊός: Αυτός ο αριθμός κρουσμάτων θα σημαίνει εκτεταμένη διασπορά στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Αυτός ο αριθμός κρουσμάτων θα σημαίνει εκτεταμένη διασπορά στην Ελλάδα

Για τα νούμερα των κρουσμάτων κορονοϊού που θα κρούσουν καμπανάκι κινδύνου για την εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα μίλησε στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο ο επίκουρος καθηγητής ιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ. Μαγιορκίνης, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι: «Σε παγκόσμια κλίμακα, ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, στο νότιο ημισφαίριο, ενώ υπάρχουν και δεύτερα κύματα σε κάποιες χώρες, όπως στις γειτονικές μας» Τόνισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη έξαρση στους θανάτους.

Σε ερώτηση για τον τουρισμό και για το άνοιγμα των συνόρων, ανέφερε ότι οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας, είναι σε μια κατάσταση διαρκούς επαγρύπνηση.

«Από 15 Ιουλίου και μετά θα εξετάζουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, το ορφανό κρούσμα δηλαδή, πάνω από 25, ή πάνω από 50 ορφανά κρούσματα σημαίνει ότι η εξάπλωση στην κοινότητα είναι εκτεταμένη»

«Αν σχεδόν σε καθημερινή βάση τα ορφανά κρούσματα είναι τόσα, τότε θα έχουμε ένα καμπανάκι ότι η εξάπλωση στην κοινότητα είναι εκτεταμένη».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις