Ελλάδα

Κορονοϊός – Δείκτης θετικότητας: 15 περιφέρειες στο «κόκκινο», ανησυχία για το κέντρο της Αθήνας

Συνεχίζει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο κορονοϊός σε όλη τη χώρα και σε κάποιες περιοχές μάλιστα ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο κόκκινο.

Συγκεκριμένα σε 15 περιφέρειες της χώρας ο δείκτης θετικότητας ξεπερνά το 4% που έχουν θέσει ως όριο οι ειδικοί με την κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στην Ικαρία με 10,4%, στη Συρο 7,14% και στην Τήνο 6,98%.

Ανησυχία υπάρχει και για το κέντρο της Αθήνας με την θετικότητας να έχει φτάσει στο 4,27%, δηλαδή είναι πάνω από το όριο, ενώ υπάρχουν περιφέρειες με ποσοστό του αγγίζουν το 4%.

Πρόκειται για στοιχεία που αφορούν την εβδομάδα 28 Μαρτίου – 03 Απριλίου με το ποσοστό θετικότητας να είναι 7.99% σε σύνολο 1.901.492 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 1.08% σε σύνολο 2.934.680 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.16%.

 

thetikotita

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κουκουλοφόροι στην Αχαΐα απείλησαν μάνα και κόρη και τους άρπαξαν χρηματοκιβώτιο με κοσμήματα χιλιάδων ευρώ
Οι τρεις άνδρες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες full face, εισέβαλλαν στην οικία που βρισκόταν μητέρα και κόρη, περίπου στις 2:30
Άνδρας συνελήφθη που ισχυριζόταν οτι εχει εκρηκτικά και απειλεύσε να ανατιναχθεί έξω από το κτήριο της ΓΑΔΑ. Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026. (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)
Γονείς ζητούν την οριστική απομάκρυνση της παιδιάτρου από το νοσοκομείο Ζακύνθου
Πρόκειται για την παιδίατρο που είχε τεθεί σε αναστολή καθηκόντων επειδή είχε εφημερία την ημέρα που διακομίστηκε στα επείγοντα το βρέφος με μηνιγγίτιδα το οποίο εν τέλει μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ στο Ρίο
Η παιδίατρος στην Ζάκυνθο 5