Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: Δίνουν 1.000 ευρώ για «μαϊμού» rapid test – Κάνουν «σκόντο» αν αγοραστούν πολλά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Κορονοϊός

Στην συγκλονιστική αποκάλυψη ότι έχουν σημειωθεί περιστατικά πολιτών που προσέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά για την απόκτηση… μαϊμού θετικού rapid test κορονοϊού προέβη ο φαρμακοποιός Κώστας Μανωλόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο φαρμακοποιός δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ πως σε δύο περιπτώσεις στην επαρχία, πολίτες προσέφεραν σε φαρμακοποιούς από 500 μέχρι και 1000 ευρώ (!) για να τους δηλώσουν ψευδώς θετικά rapid test.

«Το κάνουν με το σκεπτικό ότι θα γλιτώσουν για ένα εξάμηνο τα rapid και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Μανωλόπουλος τόνισε ότι συνάδελφοί του δέχονται συστηματικά ενοχλήσεις μέσω τηλεφώνου από άτομα που συνήθως δεν τα γνωρίζουν προσωπικά και τους ζητούν να «ολοκληρώσουν» το τεστ δίχως να προσέλθουν, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι είναι δήθεν αθλητές και χρειάζονται σε συχνή βάση να κάνουν τεστ και δεν προλαβαίνουν.

Υπό τον φόβο ότι θα βγουν θετικοί, εξήγησε ο φαρμακοποιός, δίνουν 20 ευρώ ώστε να δηλωθεί το εικονικό τεστ τους ως αρνητικό.

Click4more: Εμβόλια κορονοϊού και γρίπης: Ο Γκίκας Μαγιορκίνης διευκρινίζει για το χρονικό διάστημα

«Φοβούνται ακόμα και το 1% της θετικότητας και για αυτό προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές βάζοντας σε κίνδυνο συναδέλφους μου», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ωστόσο, ο φαρμακοποιός δήλωσε πως δεν έχει αναφερθεί καμία επώνυμη καταγγελία μέχρις στιγμής εντός του φαρμακευτικού συλλόγου.

Δείτε όσα είπε

Με… σκόντο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αν είναι «μαζεμένα»

Την ίδια ώρα, τα δίκτυα που διακινούν τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού μέσω του διαδικτύου είναι πολλά και αφορούν τους ανεμβολίαστους τόσο σε Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Μάλιστα ανάλογα την χώρα προέλευσής σου υπάρχει και ειδικό… γκρουπ στο οποίο απευθύνεσαι για να βγάλεις το πιστοποιητικό.

Το Mega επικοινώνησε για μια ακόμα φορά με μεσολαβητές από δύο τέτοια κυκλώματα και οι συνομιλίες είναι αποκαλυπτικές.

Δημοσιογράφος: Γεια σας. Είμαι Έλληνας πολίτης και ενδιαφέρομαι για πιστοποιητικό εμβολιασμού επειδή δε θέλω να κάνω ένα πειραματικό εμβόλιο. Είναι εφικτό;

Μεσολαβητής: Οκ. Κοστίζει 200€.

Δημοσιογράφος: Είμαστε τρία άτομα που ενδιαφερόμαστε. Μπορεί να γίνει κάποια καλύτερη τιμή;

Μεσολαβητής: 120€ το καθένα τότε. Σύνολο και για τους τρεις 360€.

Τιμές… για όλα τα γούστα – Κι αν είναι υψηλές, γίνεται και «σκόντο»

Οι τιμές ποικίλουν. Όπως μπορείτε να δείτε από την συνομιλία που είχε το Mega, το ένα πιστοποιητικό κοστίζει 650€ ενώ υπάρχει και πακέτο για πλαστά rapid test.

Μεσολαβητής: Επεξεργαζόμαστε εγγεγραμμένα ελληνικά πιστοποιητικά για την Ελλάδα με ενεργοποιημένους έγκυρους κωδικούς QR. Αυτό γίνεται μέσα σε διάστημα 48 ωρών το πολύ.

Για την έναρξη της διαδικασίας θα χρειαστούμε: Όνομα, επίθετο, ημερομηνία γέννησης, email, διεύθυνση παράδοσης, πλησιέστερο κέντρο εμβολιασμού και πληρωμή 650€ μέσω bitcoin.

Δημοσιογράφος: Είμαστε τέσσερα άτομα που ενδιαφερόμαστε. Μήπως γίνεται κάποια καλύτερη τιμή;

Μεσολαβητής: Αφού είστε τέσσερις μπορούμε να κάνουμε έκπτωση. Μπορείτε να πληρώσετε 500€ το καθένα.

Δημοσιογράφος: Bγάζετε και πιστοποιητικά αρνητικών rapid test; Κι αν ναι, πόσο κοστίζουν;

Μεσολαβητής: Τα αρνητικά αποτελέσματα εξετάσεων κοστίζουν 350€.

Click4more: Κορονοϊός: Κοντά στις 3000 κρούσματα Αττική και Θεσσαλονίκη – Στα 915 η Θεσσαλία – Ο χάρτης της διασποράς

Μάλιστα, αναφέρουν ξεκάθαρα πως δεν πιστεύουν στο εμβόλιο γιατί αυτό θα μας αλλάξει το DNA.

Μεσολαβητής: Να είστε βέβαιοι ότι λαμβάνουμε προφυλάξεις για τη διασφάλιση της ασφάλειας του πελάτη καθώς και του δικτύου μας. Λαμβάνετε μοναδικό αριθμό παρτίδας εμβολίου ώστε να είναι όλα πραγματικά γνήσια. Η μόνη διαφορά είναι ότι το εμβόλιο δεν μπαίνει στο σύστημα σας. Είμαστε ένας συνασπισμός ακτιβιστών ενάντια στην ατζέντα της νέας παγκόσμιας τάξης που έχει σκοπό να αλλάξει το DNA της ανθρωπότητας.

Στο στόχαστρο της εισαγγελίας θα βρεθούν γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσοκόμοι, υπάλληλοι, πολίτες αλλά και πρόσωπα που ενδεχομένως να παίζουν ενδιάμεσο ρόλο στην διακίνηση πλαστών πιστοποιητικών.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Με πληροφορίες από: Mega / ΣΚΑΪ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις