Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Εδώ μένουν οι Έλληνες που επαναπατρίστηκαν! video

κορονοϊός

“Εγκλωβισμένοι” για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτια τους, δηλώνουν οι Έλληνες επιβάτες των πτήσεων από Βαρκελώνη και Μαδρίτη, που έφτασαν στη χώρα μας το απόγευμα της Κυριακής κι ενώ ο κορονοϊός εξαπλώνεται στην χώρα μας.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο Αλέξανδρος, όλοι περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τα οποία τους έγιναν στο ξενοδοχείο από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι φορείς του κορονοϊού ή όχι.

Κορονοϊός: “Είναι ντροπή”!

“Δυστυχώς έπρεπε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, προκειμένου να ξεκινήσουν να μας ενημερώνουν σχετικά με το τι θα γίνει και το πόσο ακόμα θα χρειαστεί να μείνουμε στα δωμάτια του ξενοδοχείο. Ντροπή μόνο αυτό έχω να πω για όσα συνέβαιναν μέχρι και χθες.

Σήμερα κάπως άλλαξε η κατάσταση μ ένα χαρτί που μας έστειλαν, το οποίο μας ενημέρωνε σχετικά με το πότε θα ξεκινήσουν να έρχονται τα πρώτα αποτελέσματα των δειγμάτων που μας πήραν, προκειμένου να δουν αν είμαστε ή όχι φορείς του κορονοϊού.

Click4more: «Μυρίζει» κορονοϊός! «Καμπανάκι» Τσιόδρα για την απώλεια όσφρησης – Συμπτώματα και ελαφρές περιπτώσεις

Στο χαρτί λέει πως σήμερα ίσως έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Επίσης μας ενημερώνουν πως όσοι βρεθούμε αρνητικοί θα καταφέρουμε να φύγουμε από εδώ, με προορισμό τα σπίτια μας και πως οι θετικοί θα παραμείνουν. Βέβαια δεν λέει ούτε πόσο καιρό θα καθίσουν και ούτε τις συνθήκες”.

Σύμφωνα με τον νεαρό φοιτητή πληροφορικής, αυτό που τον ενόχλησε περισσότερο, είναι πως ενώ αρχικά το σενάριο ήθελε να παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους, για τις επόμενες 14ημέρες κάτι για το οποίο είχαν υπογράψει ειδικό χαρτί, στην πορεία όλα άλλαξαν καθώς τους επέβαλαν, χωρίς να τους ρωτήσουν, την παραμονή τους στο ξενοδοχείο.

Τα… σενάρια

“Το πρώτο σενάριο, όπως μας είχαν πει, ήταν να πάμε στο σπίτια μας και να παραμείνουμε εκεί σε απομόνωση για 14 ημέρες. Για τον λόγο αυτό μας ζήτησαν διευθύνσεις, τηλέφωνα, τα πάντα. Μετά κάνανε αυτό που ήθελαν με αποτέλεσμα την ώρα που επιβιβαστήκαμε από Βαρκελώνη να μας ανακοινώσουν πως θα μας πάνε σε ξενοδοχείο. Λες και μας έβαλαν σε τιμωρία. Ξέχασαν ότι είμαστε κομμάτια της κοινωνίας αυτής” εξηγεί ο Αλέξανδρος και περιγράφει τους λόγους που αισθάνεται “φυλακισμένος” είμαστε κλεισμένοι στα δωμάτια μας.

Click4more: Υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί οι ταξιδιώτες σε καραντίνα σε ξενοδοχείο – 21 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό

Πρώτη φορά αισθάνθηκα φυλακισμένος όταν το πρωί βρήκαμε το πρωινό έξω από τις πόρτες και κάτω στο πάτωμα. Ξεχνάνε ότι και στη Βαρκελώνη σε καραντίνα ήμασταν και πως αν βρεθούμε θετικοί εδώ θα έχει γίνει το κακό καθώς δεν πήρα καθόλου μέτρα ούτε μέσα στα λεωφορεία. Μέχρι χθες με λίγη φασαρία μπορούσε να κατέβεις κάτω από σήμερα τίποτα μόνο μέσα. Λένε ότι μας έφεραν σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων μόνο εμείς δεν το βλέπουμε”.

Δείτε το βίντεο

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις