Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Έφτασαν τους 149 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε ένας 67χρονος στη Λάρισα

Κορονοϊός: Έφτασαν τους 149 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε ένας 67χρονος στη Λάρισα

Ο κορονοϊος συνεχίζει να θερίζει ζωές στη χώρα μας. Δεύτερος θάνατος σήμερα με τελευταίο θύμα έναν 67χρονο που άφησε την τελευταία του πνοή στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο κορονοϊός είναι εδώ, απειλεί και συνεχίζει να αφαιρεί ζωές στη χώρας μας που έχει περάσει στο δεύτερο στάδιο αντιμετώπισης με την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Το απόγευμα της πέμπτης καταγράφηκε ο δεύτερος θάνατος της ημέρες που επέφερε ο κορονοϊος με θύμα έναν 67χρονο άνδρα ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.  Όπως αναφέρει το larissanet ο  άτυχος άνδρας που έδινε για πολλές εβδομάδες «μάχη» με τον κορονοϊό δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Είναι ο δεύτερος νεκρός που καταγράφεται στη Λάρισα από την πανδημία του covid-19.

Νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως υπάρχουν 15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και 2.678 συνολικά, με το 56% να αφορά σε άνδρες.

Υπάρχει ένας (δυο πλέον) ακόμη καταγεγραμμένος θάνατος και συνολικά 148 στην Ελλάδα. 603 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.340 με ήδη γνωστό κρούσμα. 33 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 67 έτη και 8 εξ αυτών να είναι γυναίκες (σ.σ. οι υπόλοιποι άνδρες).

Το 97% των ανθρώπων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. 85 συμπολίτες μας έχουν βγει από τα νοσοκομεία.

Με πληροφορίες από larissanet

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις