Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: Απίστευτη ατάκα για «όποιον συμβουλεύεται για τον εμβολιασμό του τον πνευματικό του»

Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: Απίστευτη ατάκα για «όποιον συμβουλεύεται για τον εμβολιασμό του τον πνευματικό του»
Φωτογραφία αρχείου

Στη σημασία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, κυρίως των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας, όπου η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική, στάθηκε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ιατρικής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Όποιος για τον εμβολιασμό του συμβουλεύεται τον πνευματικό του, έχει πιθανότητα να συναντήσει πιο σύντομα τον Δημιουργό του», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας επίσης και τη σημασία του εμβολιασμού για τους γονείς των μαθητών. 

Ακούστε όσα είπε ο κ. Εξαδάκτυλος στην ΕΡΤ

Η ατάκα του κ. Εξαδάκτυλου δεν ήταν καθόλου τυχαία. Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα thebest.gr ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αίγιου, Σωτήρης Κοίλιας, «σχετικά με την Αν. Αιγιάλεια και τις ενότητες Αιγείρας και Ακράτας, παρουσιάστηκε το τελευταίο 20ημερο μία μεγάλη έξαρση κρουσμάτων, ενώ σημειώθηκε και ένας σημαντικός αριθμός θανάτων.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ κάποιοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Πιστεύουμε ότι σε αυτή την κατάσταση έπαιξε ρόλο και ο χώρος της εκκλησίας, στον Άγιο Παντελεήμονα Αιγείρας, όπου υπήρχαν κάποιοι αντιεμβολιαστές. Έμαθα ότι κάποιος ψάλτης μάλιστα απεβίωσε ενώ ο παπάς της ενορίας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Στείλαμε και προς την ΥΠΕ αλλά και τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο επιστολή για να παρθούν μέτρα και να διερευνηθεί τι έχει συμβεί σε αυτή την περιοχή. Ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε και πήγε να κάνει ελέγχους. Έτσι έγινε γνωστή η έκταση του προβλήματος. Μέχρι τότε υπήρξαν ασθενείς που απλά έμειναν σπίτι. Φυσικά δεν μπορούμε να πούμε ότι εστία της διασποράς ήταν η εκκλησία αλλά φαίνεται ότι τα κρούσματα είχαν άμεση σχέση με το χώρο».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Μητρόπολη Λάρισας

Το απόγευμα της Πέμπτης (23.09.2021), πολίτες βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της Μητρόπολης Λάρισας, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση να υπάρχει κινητή μονάδα έξω από τους Ιερούς Ναούς από τις 3 Οκτωβρίου για εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα larissanet.gr, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας διαβάστηκε ανοιχτή επιστολή η οποία στη συνέχεια επιδόθηκε προς τον Μητροπολίτη στην οποία καταλήγουν ως εξής: «Θεωρούμε ότι ετοιμάζεστε να διαπράξετε μέγιστο πνευματικό ολίσθημα, αμαρτάνοντας ο ίσιος και προτρέποντας και το ποίμνιό σας στην αμαρτία… Η ευθύνη σας Σεβασμιώτατε είναι όση η απόσταση της γης από τον ουρανό…».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις