Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κορονοϊός: Έκτη χειρότερη επίδοση νεκρών στην «πρεμιέρα» του lockdown για τους ανεμβολίαστους – «Δύσκολος χειμώνας μπροστά μας»

Κορονοϊός - Αγρίνιο: Ψάχνουν κρεβάτι σε ΜΕΘ για διασωληνωμένο 42χρονο και δεν βρίσκουν

Σοκ προκαλεί ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός και ανακοινώθηκε την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου καθώς οι 105 νεκροί σε ένα 24ωρο αποτελούν την 6η χειρότερη επίδοση από την αρχή της πανδημίας.

Η πιο «μαύρη» ημέρα από την αρχή της πανδημίας ήταν η 3η Μαΐου του 2021 όταν είχαν ανακοινωθεί 134 νεκροί από επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός.

Ακολουθούν η 28η Νοεμβρίου 2020 με 121 νεκρούς, η 1η Δεκεμβρίου 2020 με 111 νεκρούς, η 21η Νοεμβρίου 2020 με 108 νεκρούς και η 2η Σεπτεμβρίου 2021 με 106 νεκρούς.

Τα νούμερα αυτά προκαλούν τρόμο και έρχονται την πρώτη ημέρα των μέτρων του ιδιότυπου lockdown στους ανεμβολίαστους με την συνέχεια να μην προμηνύεται καλύτερη, τουλάχιστον για τις επόμενες δυο εβδομάδες οπότε θα φανεί και αν τα μέτρα έχουν φέρει αποτέλεσμα.

Το είπε άλλωστε… λιτά και ξεκάθαρα η Μαρία Θεοδωρίδου στην καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας: «Έχουμε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα μπροστά μας», τόνισε δίνοντας το στίγμα του… τι έρχεται.

Και αυτό γιατί η κατάσταση αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ της χώρας είναι τραγική με 608 ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Συνολικά μέσα στο Νοέμβριο οι νεκροί από κορονοϊό ανέρχονται στους 1441 και υπάρχει μεγάλος φόβος πως θα ξεπεράσουν τους 2.000 μέχρι να τελειώσει ο μήνας.

Click4more: Κορονοϊός- Εμβόλιο: Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν αναμνηστική δόση – Όλοι οι συνδυασμοί του mix and match

Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα ενταθεί το επόμενο διάστημα καθώς τα κρούσματα δεν πέφτουν αλλά παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 7.287 νέες μολύνσεις ενώ συνολικά τον Νοέμβριο έχουν φτάσει τα 143.724 νέα κρούσματα. Η διασπορά στην κοινότητα είναι πολύ μεγάλη καθώς Αττική και Θεσσαλονίκη μετράνε χιλιάδες κρούσματα ενώ 13 περιφέρειες καταγράφουν τριψήφιο αριθμό σύμφωνα με τα στοιχεία της Δευτέρας που έδωσε ο ΕΟΔΥ.

Εφιαλτικές» εφημερίες στα νοσοκομεία

Μεγάλη μάχη δίνει το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων καθώς η κατάσταση είναι οριακή μιας και την ίδια ώρα μάχη, αλλά αυτή τη φορά ζωής και θανάτου, δίνουν εκατοντάδες ασθενείς με τους γιατρούς να ξεμένουν από πολεμοφόδια. Στη βόρεια Ελλάδα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν εξαντληθεί με τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου να νοσηλεύουν ασθενείς εκτός εντατικής.

Μέλος του σωματείου εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ μιλά για σκηνικά που ενδεχομένως, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, να είναι χειρότερα από αυτά που έζησαν τα νοσοκομεία τον περσινό Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Regeneron κορονοϊός

Νεκροί ένας 28χρονος και ένας 31χρονος με υποκείμενα νοσήματα

Ακόμη δυο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός. Στις Σέρρες έγινεη κηδείου του 28χρονου που έπασχε από υποκείμενο νόσημα και παρόλα αυτά ήταν ανεμβολίαστος. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται με κορονοϊό και ο πατέρας του, επίσης ανεμβολίαστος.

Click4more: Κορονοϊός – Θάνος Πλεύρης: «Το καλό και το κακό σενάριο για τα Χριστούγεννα»

«Δεν μπόρεσε να έρθει στην κηδεία του παιδιού του. Όλη η οικογένεια ήταν ανεμβολίαστη. Και ο πατέρας. Όλοι. Δεν πίστευαν. Ήταν να σας πω καθαρά οι άνθρωποι κοντά στην εκκλησία. Κάποια πράγματα φαίνεται είχαν ακούσει από δικό τους παπά και έτσι ήταν ανεμβολίαστοι», δήλωσε ο Πρόεδρος Μαυρολόφου Σερρών, Νίκος Χατζηβασιλόγλου.

Στην Πάτρα ένας 31χρονος με υποκείμενο νόσημα κατέληξε μετά από ολιγοήμερη μάχη με τον κορονοϊό. Είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, όμως την άνοιξη νόσησε από τον ιό και δεν έκανε τη δεύτερη δόση θεωρώντας ότι έχει ανοσία με αποτέλεσμα να κολλήσει ξανά με τραγικές συνέπειες. Ήταν πατέρας ενός παιδιού.

Σπαρακτική είναι η ανάρτηση της συζύγου του: «Πάντα μου έλεγες ότι θα πεθάνεις νέος. Πόσο ήλπιζα ότι έκανες λάθος. Δεν αντέχω τον πόνο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις