Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: «Εκτόξευση κρουσμάτων μόλις ανοίξουν τα σχολεία» – 11 εισαγωγές παιδιών σε Θεσσαλονίκη, Αλέξανδρούπολη

Σχολεία άνοιγμα σχολείων

Ο κορονοϊός σφίγγει τον κλοιό μέσω της μετάλλαξης Όμικρον σε όλη τη χώρα. Ανησυχίες για περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων από τη Δευτέρα (10.01.2022), εκφράζουν επιστήμονες.

Αναφερόμενος στις νέες εισαγωγές των τελευταίων ημερών για ασθενείς με κορονοϊό, στην πλειοψηφία τους με μετάλλαξη Όμικρον, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης τόνισε ότι ήταν «τσιμπημένες» για το Ιπποκράτειο στη διάρκεια της τελευταίας εφημερίας που ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής (07.01.2022).

Ο κ. Τσαλικάκης μιλώντας στον Real FM 107,1 αναφέρθηκε, επίσης, στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων από Δευτέρα (10.01.2022), ενώ ανακοίνωσε πως 11 παιδιά νοσηλεύονται με covid την Παρασκευή (07.01.2022) σε Ιπποκράτειο και Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα καταγράφηκε αύξηση των εισαγωγών κατά 25% σε σύγκριση με την προηγούμενη εφημερία που είχε το νοσοκομείο  φθάνοντας στις 55 νέες εισαγωγές, ενώ η ΜΕΘ είναι γεμάτη.

Μάλιστα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την επιστροφή στα θρανία και εκτίμησε πως θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.

Τέλος, έδωσε στοιχεία για την αντιμετώπιση των non covid περιστατικών, για την επιστράτευση των γιατρών, αλλά και για τους υγειονομικούς οι οποίοι νοσούν ή είναι σε καραντίνα, γνωστοποιώντας πως το ποσοστό αυτό στους γιατρούς είναι στο 1,2% και στους νοσηλευτές στο 1,7% στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις