Ελλάδα

Κορoνοϊός: Έλληνας γενετιστής εντοπίζει τον ιό σε επιφάνειες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον κορoνοϊό στις επιφάνειες εντοπίζει έλληνας γενετιστής. Ο Γενετιστής Μοριακός Βιολόγος, Δρ Γιώργος Φιτσιάλος, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» αναφέρθηκε στο θέμα.

Σύμφωνα με τον γενετιστή κ. Γιώργο Φιτσιάλο, ο έλεγχος των επιφανειών γίνεται με ειδικές μπατονέτες παίρνοντας δείγματα από την επιφάνεια που εξετάζεται.

Στην συνέχεια, η μπατονέτα μπαίνει σε ειδικό υγρό, το οποίο απενεργοποιεί τον ιό, και ύστερα το δείγμα αποστέλλεται στο εργαστήριο για έλεγχο. «Με αυτό τον τρόπο ανιχνεύουμε εάν η επιφάνεια έχει τον Covid ή όχι» σημείωσε.

Τα τεστ αυτά, όπως είπε, γίνονται είτε προληπτικά είτε κατόπιν εκδήλωσης κρούσματος.

Δηλαδή, με τον προληπτικό έλεγχο, σε έναν χώρο εργασίας, μπορεί να φανεί αν κάποιος έχει κορωνοϊό, καθώς θα υπάρχει ο ιός στις επιφάνειες.

Ενώ, για την περίπτωση που έχει προκύψει κρούσμα σε ένα κλειστό χώρο, με τα τεστ αυτά, μπορεί να διαφανεί, αν με την απολύμανση, έχει πράγματι φύγει και ο ιός.

 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο Γιώργος Μαζωνάκης δεν ζούσε, του χορηγήσαμε οξυγόνο» - Τι λέει ο διασώστης που εντόπισε τον τραγουδιστή μέσα στην κλινική
«Οι δύο γιατροί μας είπαν ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης πήγε για μια θεραπεία και πριν ξεκινήσει υπέστη καρδιακή ανακοπή και ότι ξεκινήσανε να κάνουν και αυτοί προσπάθειες αναζωογόνησης» λέει ο διασώστης που μετέφερε τον τραγουδιστή στο Ελπίς
Γιώργος Μαζωνάκης
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: «Τον είδα το Σάββατο, ήταν τρεις μέρες άυπνος, δεν ήταν καλά» λέει στενός φίλος του στο newsit.gr
Στενός φίλος του καλλιτέχνη μιλώντας στο newsit.gr αποκάλυψε ότι και ο ίδιος είχε υποβληθεί σε πλασμαφαίρεση - «Φοβάμαι ότι μπορεί να έπαθε θρόμβωση, να βούλωσε κάποια αρτηρία»
Γιώργος Μαζωνάκης 9
Αργολίδα: Πέθανε ο ιερέας που είχε καταρρεύσει στη διάρκεια της θείας λειτουργίας τον Αύγουστο
Το μεσημέρι, μετά από έντονη αδιαθεσία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη δυνατό να επανέλθει
Εκοιμήθη ο εφημέριος του Αγίου Δημητρίου στην Πουλλακίδα Αργολίδας