Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός – εμβολιασμός: Πατούλης, Λουράντος και Παπαθανάσης στο newsit.gr για υποχρεωτικότητα κι όχι μόνο

Ο κορονοϊός έκανε νέο «μαύρο»ρεκόρ με 4.608 νέα κρούσματα στη χώρα και η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιπλέον μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας. Την ίδια ώρα στην πρώτη γραμμή παραμένει το θέμα των ανεμβολίαστων και της επέκτασης της υποχρεωτικότητας της χορήγησης εμβολίου κατά του Covid19.

Κι ενώ λοιπόν ο κορονοϊός «καλπάζει», τα χαρτιά τους για τους εμβολιασμούς και την υποχρεωτικότητα ανοίγουν στο newsit.gr οι, Γιώργος Πατούλης, Κωνσταντίνος Λουράντος και Θανάσης Παπαθανάσης, και τρεις από τις δημόσιες θέσεις ευθύνης που κατέχουν.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης τονίζει κατηγορηματικά την ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού για την κατάκτηση της πολυπόθητης ανοσίας:

«Είναι σίγουρο ότι η διεθνής επιστήμη έχει επιλέξει ότι μέσα από τον εμβολιασμό μπορούμε να δώσουμε μέσα από επιστημονικά κριτήρια και έρευνες την ανοσία της κοινωνίας. Δεν μπορεί ένας υγειονομικός ο οποίος υπηρετεί τον όρκο του Ιπποκράτη να μην συμβάλλει σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια. Θεωρούμε σαφέστατο ότι ένας γιατρός ο οποίος υπηρετεί σε όποιο χώρο Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας περίθαλψης στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα, δεν μπορεί να δέχεται ασθενείς ανυποψίαστους, οι οποίοι να μην γνωρίζουν και να μην θεωρούν αυτονόητο τον εμβολιασμό του γιατρού τους, που σημαίνει και την δική του κάλυψη στη διάρκεια της εξέτασής του.

Κορονοϊός – Εμβολιασμοί: «Όχι στην υποχρεωτικότητα»

Από τη δική του σκοπιά ο Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, εναντιώνεται στη θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού:

«Εγώ δεν κατανοώ πώς θα γίνει ουσιαστικά η εφαρμογή του μέτρου (σ.σ. υποχρεωτικότητα). Γενικά μπορώ να πω ότι δεν με βρίσκει σύμφωνο. Ασχέτως ότι εγώ δεν είμαι από αυτούς που λένε όχι στο εμβόλιο, το αντίθετο, αλλά για να πείσει κανείς για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν μπορείς να το επιβάλεις. Θα έχεις ουσιαστικά το αντίθετο αποτέλεσμα…

Click4more: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Σκέψεις για επέκταση και στους ένστολους – Τι θα ισχύει στις εκκλησίες

… Είναι άλλο να λες σε κάποιον θα το κάνεις και άλλο να προσπαθώ να τον πείσω γιατί είναι για το καλό όλων. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Δεν πείθει κανείς με την υποχρεωτικότητα. Κανείς δεν μπορεί να αντιταχθεί στην ελευθερία της σκέψης. Υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι είναι υπέρ του εμβολιασμού γενικά, αλλά δεν εμπιστεύονται το συγκεκριμένο εμβόλιο. Δεν είμαι αντίθετος αλλά το να υποχρεώνω τους πάντες και τα πάντα, αλλιώς απολύονται, δεν με βρίσκει σύμφωνο. Η νοοτροπία της επιβολής γενικά δεν με βρίσκει σύμφωνο».

Φαρμακοποιοί: Στρατιώτες στη μάχη κατά της πανδημίας

Στη συμβολή των φαρμακοποιών στον αγώνα με τον κορονοϊό αναφέρεται στις δηλώσεις του στο newsit.gr ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας:

«Τα φαρμακεία αποτελούν σταθμό στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας , έτσι σεβόμενοι της αποφάσεις της Πολιτείας συμμετέχουμε στην προσπάθεια από την πρώτη στιγμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας που ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζει υψηλή μεταδοτικότητα. Τα φαρμακεία από την πρώτη στιγμή έχουν συνδράμει στην εθνική προσπάθεια τόσο με το κλείσιμο των ραντεβού των εμβολιασμών όσο και με την πραγματοποίηση των self test προκειμένου να ελεγχθεί το κύμα της πανδημίας της χώρας μας».

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου

 

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις