Ελλάδα

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Τι να κάνουν όσοι έλαβαν νωρίτερα το SMS για την τρίτη δόση

Στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Βάνα Παπαευαγγέλου, έδωσε διευκρινίσεις για όσους έλαβαν νωρίτερα από το αναμενόμενο το SMS για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19.

Σύμφωνα με όσα είπε η κ. Παπαευαγγέλου, όσον αφορά τα άτομα με σοβαρή ανοσοκαταστολή, είναι πιθανό να χρειαστεί να κάνουν την τρίτη δόση, ακόμα και τέσσερις εβδομάδες μετά τη δεύτερη.

Σε ό,τι αφορά αυτούς που έλαβαν νωρίτερα το SMS για τη χορήγηση της τρίτης δόσης, σημείωσε ότι αν το SMS το δέχθηκε άτομο με με αυτοάνοσο και μάλιστα νεαρής ηλικίας, είναι χρήσιμο να συμβουλευτεί τον γιατρό του για περαιτέρω οδηγίες.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι δεν χρειάζεται να σπεύσουν, ωστόσο σημείωσε ότι η τρίτη δόση είναι συμπληρωματική και όχι αναμνηστική, κάτι που την καθιστά αναγκαία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Θυελλώδεις άνεμοι αγγίζουν τα 8 μποφόρ – Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 13 με 15 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου
καιρος
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά τα 7 παλικάρια του που σκοτώθηκαν στη Ρουμανία: Ρίγη όταν οι σοροί έφτασαν στην Τούμπα - Το τρισάγιο και η μεταφορά τους στην πατρίδα
Κάηκε η Τούμπα στον αποχαιρετισμό των 7 φιλάθλων, τη μνήμη των οποίων οι φίλοι τους τίμησαν με καπνογόνα και συνθήματα για την αγαπημένη τους ομάδα
Πομπή 7 σορών των θυμάτων του δυστυχήματος με τους φίλους του ΠΑΟΚ 12