Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ένατο κρούσμα στην Ελλάδα!

Πρόκειται για 67χρονο άνδρα που είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο. Νοσηλεύεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο του Ρίου. Το πρωί ανακοινώθηκε το 8ο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Το ένατο κρούσμα (το δεύτερο μέσα στην ημέρα) από τον κορονοϊο “μετρά” η Ελλάδα. Αυτή τη φορά, ο ασθενής εντοπίστηκε στην Πάτρα. 

Το ένατο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι ένας 67χρονος Έλληνας, ταξιδιώτης από το Ισραήλ (μετρά 18 κρούσματα) και την Αίγυπτο (έχει δυο κρούσματα), ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς στην Πάτρα. 

Click4more Ο σύζυγος της εκπαιδευτικού το νέο κρούσμα κορονοϊού – Νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ

Από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε το νέο, ένατο, κρούσμα στην Ελλάδα, ξεκίνησε η εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, όπως ανακοινώθηκε.

Κορονοϊός: Το όγδοο κρούσμα και το… θρίλερ 

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης (04.02.2020) ανακοινώθηκε ότι ένας μεσήλικας άνδρας είναι το 8ο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος αυτός είναι ο σύζυγος της 31χρονης εκπαιδευτικού από τη Θεσσαλονίκη η οποία είναι φίλη της 38χρονης επιχειρηματία που ήταν η πρώτη ασθενής στη χώρα μας. 

Νοσηλεύεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και η κατάσταση της υγείας του θεωρείται καλή. 

Εκείνο όμως που προκάλεσε αίσθηση είναι το γεγονός πως ο άνδρας αυτός, ο οποίος βρισκόταν σε απομόνωση στο σπίτι του, είχε βγει αρνητικός στην πρώτη διάγνωση που του έγινε. Ωστόσο, τις μέρες που ακολούθησαν, ο ιός επωάστηκε.  

Οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ επέμειναν και του πήραν μετά από λίγες ημέρες και δεύτερο δείγμα. Το δεύτερο δείγμα απέδειξε την ύπαρξη του ιού στον οργανισμό του ασθενή. 

Ο κορονοϊός σε πολλούς ανθρώπους εκδηλώνεται με ήπια συμπτώματα. Κάπως έτσι συνέβη  και με τον συγκεκριμένο ασθενή. Στο πρώτο δείγμα, λοιπόν, που έλαβαν οι γιατροί ο ασθενής είχε  χαμηλό ιικό φορτίο, με αποτέλεσμα ο ιός να μην ανιχνευθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, ο ασθενής που έχει ήπια συμπτώματα, εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να έχει χαμηλό εξαιρετικά χαμηλό ιικό φορτίο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί απόδειξη του γιατί ο ιός, εξαιτίας των ήπιων συμπτωμάτων και της δυσκολίας στην ανίχνευσή του, έχει κάνει τόσο μεγάλη διασπορά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Είναι και ο λόγος που ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, υπεύθυνος για τον κορωνοϊο στη χώρα, Σωτήρης Τσιόδρας, έχει πει χαρακτηριστικά τη φράση “Η διασπορά της νόσου που προκαλεί ο κορωναϊός, συμβαίνει κυριολεκτικά “κάτω από τη μύτη μας”.

Με πληροφορίες και από iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις