Ελλάδα

Κορονοϊός: «Εννιά στους δέκα ασθενείς είναι αρνητές εμβολίου και ζητούν βοήθεια στο παρά πέντε»

Έκκληση να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού όσοι πολίτες δεν το έκαναν ήδη απευθύνει η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Μαρία Θεοδωρακοπούλου, η οποία μίλησε για τις περιπτώσεις ανθρώπων που αντιδρούν στο να διασωληνωθούν.

«Υπάρχει ακόμα χρόνος να εμβολιαστεί ο κόσμος, τους παρακαλούμε, σε λίγο δεν θα αντέξουμε και εμείς και δεν θα υπάρχουν άνθρωποι να τους περιθάλψουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών, σχεδόν το 90%, είναι αρνητές του εμβολίου.

Η ίδια, η οποία από τον Αττικό Νοσοκομείο βρίσκεται πλέον εθελοντικά στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου έχασε την ζωή της η 52χρονη που αρνιόταν την διασωλήνωση, δήλωσε πως αρκετοί από αυτούς τους ασθενείς δεν πείθονται και ζητούν βοήθεια από τους γιατρούς όταν φτάνουν στο «παρά πέντε» και είναι οριακή η κατάστασή τους.

«Το αίσθημα της δύσπνοιας είναι τραγικό και όταν πάσχει το αναπνευστικό του ασθενούς είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται οξυγόνο και όταν φτάνει στο παρά πέντε τότε καλεί βοήθεια γιατί καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί πλέον να μάχεται ο ίδιος και επειδή αισθάνεται ότι φεύγει», εξήγησε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τι… προκαλούν οι αρνητές

Η κα Θεοδωτακοπούλου, επισήμανε πως η αντίδραση του αρνητή, δημιουργεί ταλαιπωρία τόσο στον ίδιο τον εαυτό του, όσο και σε όλο το σύστημα, με αποτέλεσμα ορισμένοι να καταλήγουν να διασωληνωθούν καθυστερημένα γιατί χρειάζεται να γίνει μια ολόκληρη διαδικασία για να επιτρέψουν στους γιατρούς να το κάνουν και μετά φτάνουν στα νοσοκομεία εντελώς «διαλυμένοι».

Click4more: Κορονοϊός: Ταξίδια στην ΕΕ μόνο με τρίτη δόση εμβολίου; Πρόταση «βόμβα» της Κομισιόν

«Στην συνέχεια κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουμε κάποιους από αυτούς και να αντιμετωπίσουμε και την άρνηση των συγγενών που ενημερώνουμε και είναι επίσης αρνητές των εμβολίων και έχουν την ίδια λογική με τον ασθενή» δήλωσε ενδεικτικά.

Παράλληλα, η κα Θεοδωρακοπούλου μίλησε για την πίεση που υπάρχει στα νοσοκομεία και αναφέρθηκε στην ανάγκη εξειδικευμένου προσωπικού που να μπορεί να πέσει στην μάχη της αντιμετώπισης της κατάστασης.

Δείτε όσα είπε

Πηγή: ΣΚΑΪ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κατολισθήσεις στη Λ. Αθηνών στο ρεύμα προς Αθήνα - Κλειστές 2 λωρίδες στο ύψος του Χαϊδαρίου
Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενώ αρμόδια συνεργεία σπεύδουν στο σημείο για να απομακρύνουν τα βράχια - Κλειστή και η ιρλανδική διάβαση στη Λ. Βραυρώνας στη Νέα Πέραμο
Βράχος
Καιρός σήμερα: Έντονα φαινόμενα από την κακοκαιρία Byron κυρίως σε Μακεδονία και Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι – Σταδιακή βελτίωση
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 18 και τοπικά τους 19 και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.
καιρός
Αποκαλύψεις και ερωτήματα για Κουτσόλαμπρο λίγο πριν ανοίξει η κάλπη του 2ου γύρου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
Τον εγκαλούν ότι το 2016 υπηρέτησε ως μετακλητός επί υπουργίας Κατρούγκαλου όταν οι δικηγόροι της Αθήνας βρίσκονταν σε πολύμηνη αποχή από τα καθήκοντά τους, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό
Ανδρέας Κουτσόλαμπρος