Ελλάδα

Κορονοϊός: Επί ενάμιση μήνα καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Υμηττού έκανε μάθημα χωρίς μάσκα στην τάξη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εκτός σχολείου τέθηκε η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Υμηττού που αρνιόταν να βάλει μάσκα εκτός μαθήματος. Μετά τη σύλληψή της την Παρασκευή, της επιβλήθηκε ποινή στέρησης μισθού έξι ημερών και πλέον η εκπαιδευτικός, που ζήτησε 10ημερη άδεια, περιμένει τη δίκη της που έχει οριστεί για τις 4 Νοεμβρίου.

Αν και είχαν γίνει καταγγελίες στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η καθηγήτρια συνέχιζε να πηγαίνει κανονικά στο μάθημα της χωρίς να τηρεί το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας, για περίπου ενάμισι μήνα μέχρι που ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Υμηττού, αναγκάστηκε να της κάνει μήνυση.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ είναι ικανοποιημένοι με τη κίνηση του διευθυντή, αφού όπως λένε κάποιοι με τη στάση τους παίζουν με τις ζωές τους.

Την αντίθεσή της στη σύλληψη της καθηγήτριας, εξέφρασε η ΟΛΜΕ… «Για την εν λόγω συνάδελφο θα πρέπει να τονίσουμε ότι βεβαίως εάν δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας, θα πρέπει και εκείνη να φοράει, όπως και όλοι οι εκπαιδευτικοί, μάσκα. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με συλλήψεις εκπαιδευτικών έξω από την εκπαιδευτική μονάδα σαν να είναι εγκληματίες του ποινικού δικαίου, να σύρονται στα αστυνομικά τμήματα, να κρατούνται για αυτόφωρη διαδικασία και τα λοιπά.»

Σε ερώτηση της εκπομπής προς την νομική υπηρεσία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γιατί δεν είχε παρέμβει μετά και τις αναφορές του διευθυντή, η απάντηση ήταν ότι το θέμα αφορά εσωτερικά την υπηρεσία.

Σε βάρος της καθηγήτριας σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ η υπόθεσή της αναμένεται να δικαστεί στις 4 Νοεμβρίου.

Η Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κυρία Αναστασία Γκίκα μίλησε στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο για τον εν λόγω περιστατικό.

Ερωτηθείσα γιατί πέρασε τόσος καιρός μέχρι να γίνει αυτό που είχε εξαγγελθεί την ίδια μέρα που κάποιος καθηγητής ή μαθητής δεν θα φορά μάσκα.

Ανέφερε ότι οι διαδικασίες ξεκίνησαν από νωρίς μετά από καταγγελία και ενημέρωση από τον διευθυντή και τους γονείς προς τον προϊστάμενο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κάλεσε σε απολογία των εκπαιδευτικό.

«Όλες οι διαδικασίες ακολουθήθηκαν βήμα – βήμα», σημείωσε.

«Της έχει ήδη επιβληθεί η μεγαλύτερη ποινή, της εξαήμερης στέρησης μισθού», πρόσθεσε.

«Της απαγορεύτηκε η είσοδος, δεν συμμορφώθηκε…έγιναν όλες οι διαδικασίες που μπορούσαν να γίνουν», υπογράμμισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Είναι ο πιο φιλήσυχος άνθρωπος, του δημιουργούν προβλήματα» λέει ο αδερφός του 77χρονου που επιτέθηκε με τρίαινα σε γείτονές του στον Πειραιά
«Ο αδερφός μου δεν είναι του καυγά, για να βγει το όχημά του, πρέπει να βγούνε δυο - τρία αμάξια, το πάρκινγκ είναι δικό του» λέει ο αδερφός του 77χρονου
Από την επίθεση στον Πειραιά
Κιβωτός του Κόσμου: Σε δίκη για οικονομικές ατασθαλίες και ξέπλυμα χρήματος ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβύτερα
Όπως αναφέρεται στο δικαστικό βούλευμα, το ζευγάρι κατασκεύασε σπίτι με λεφτά της Κιβωτού, πλήρωνε υπάλληλο που συντηρούσε το σπίτι με λεφτά του Οργανισμού
Ο πατέρας Αντώνιος 8