Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κορονοϊός – Γιάννης Οικονόμου: «Τη Δευτέρα η επίταξη ιδιωτών γιατρών» – Τι είπε για νέα μέτρα

Οικονόμου
Φωτογραφία αρχείου: Intime

«Δεν υπάρχει κανείς που να πρέπει να διασωληνωθεί και να μη γίνεται» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης, 11.11.2021, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha για τον κορονοϊό.

«Έχουμε 1277 κρεβάτια εντατικής από 557 που είχαμε το 2019. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν αναμονές σε νοσοκομεία που έχουν ΜΕΘ μέχρι να αποφασιστεί αν επιτρέπεται η διακομιδή του ασθενούς σε άλλες διαθέσιμες ΜΕΘ. Υπάρχουν περιπτώσεις που αυτό δυστυχώς δεν επιτρέπεται και διασωληνώνονται είτε σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας που υπάρχει η υποδομή, είτε σε χειρουργικά κρεβάτια, έως ότου αποφασιστεί αν επιτρέπεται να πάει σε νοσοκομείο που υπάρχει διαθέσιμη ΜΕΘ, ή αδειάσει κάποια στο ίδιο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Οικονόμου για επιτάξεις γιατρών και νέα μέτρα

«Τη Δευτέρα -αν το Σαββατοκύριακο δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες- θα προχωρήσουμε στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, γιατί αυτή την ώρα υπάρχει η ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ» είπε ακόμη ο κύριος Οικονόμου, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ό,τι χρειάζεται ώστε να ενισχυθεί το ΕΣΥ σε κάθε επίπεδο (σ.σ. ΜΕΘ, κλίνες, προσωπικό) η κυβέρνηση θα το κάνει χωρίς να υπολογίζει κανένα κόστος. «Εκεί δίνεται η μάχη τώρα», είπε χαρακτηριστικά, θέτοντας ως προτεραιότητα να περιοριστούν οι ανθρώπινες απώλειες.

Για το ενδεχόμενο της λήψης νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους ο κ. Οικονόμου είπε: «εάν απαιτηθεί να σφίξει και άλλο ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους -ο οποίος φυσικά δεν θα χαλαρώσει, αν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ότι επειδή έρχονται γιορτές και Χριστούγεννα θα χαλαρώσει κάπως- εάν χρειαστεί να σφίξουν και άλλο τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους προς κάποια κατεύθυνση, όπως για πιο συχνό έλεγχο, είμαστε εδώ για να το δούμε».

Επίσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί ευαισθητοποιώντας τον κόσμο, να αυξήσει την εμβολιαστική κάλυψη και τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση και να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, που αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους για προστασία των ιδίων, αλλά και της κοινωνίας.

Click4more: Κορονοϊός: Κάποιοι έσπευσαν, κάποιοι ούτε κατά διάνοια – Αποκαλυπτικά τα ηλικιακά στοιχεία στα νέα ραντεβού εμβολιασμών

«Είναι ένα θετικό μήνυμα, έστω και την έσχατη ώρα, ότι κάποιοι συμπολίτες μας που είχαν τις δικές τους επιφυλάξεις, έχουν πειστεί, είτε επειδή τα μέτρα λειτουργούν και προς αυτή την κατεύθυνση, είτε επειδή επηρεάστηκαν από τις εικόνες από τις εντατικές, είτε από τον οικογενειακό τους περίγυρο, καθώς η λογική και τα δεδομένα, επισημαίνουν ότι οι 9 στους 10 που βρίσκονται στις Μ.Ε.Θ. είναι δυστυχώς ανεμβολίαστοι και πολλοί απ’ αυτούς κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει σ’ αυτή την αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού, που είναι σημαντική το τελευταίο διάστημα» είπε.

Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε, πάντως, πως νέα μέτρα θα έρθουν στο προσκήνιο μόνο αν η κατάσταση στο ΕΣΥ κινδυνεύσει να «κρασάρει» και πως στην παρούσα φάση, ο στόχος είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ και η αύξηση των εμβολιασμών.

Δείτε όσα είπε ο Γιάννης Οικονόμου

Πηγή: Alpha.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις