Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η ακτινογραφία πνεύμονα 41χρονης ανεμβολίαστης εγκύου – Υπεβλήθη σε καισαρική πριν διασωληνωθεί

Κορονοϊός: Η ακτινογραφία πνεύμονα 41χρονης ανεμβολίαστης εγκύου – Υπεβλήθη σε καισαρική πριν διασωληνωθεί

Τις επιπτώσεις του κορονοϊού στο σώμα μιας εγκύου παρουσίασε ο καθηγητής παιδιατρικής του ΑΠΘ, Κοσμάς Σαραφίδης με το παράδειγμα μιας γυναίκας μόλις 41 ετών. Ο κ. Σαραφίδης δημοσίευσε την ακτινογραφία πνεύμονα της 41χρονης, λέγοντας πως αυτή τη στιγμή η γυναίκα δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Η έγκυος γυναίκα είναι ανεμβολίαστη, ενώ, όπως είπε, αυτή τη στιγμή βρίσκεται διασωληνωμένη, αφού, έχοντας προσβληθεί με κορονοϊό, λειτουργούσε μόνο ο μισός από κάθε πνεύμονα,

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου μεταφέρθηκε μόλις πριν λίγες μέρες με αναπνευστικά προβλήματα. Η ίδια ήταν μόλις 5,5 μηνών έγκυος και οι γιατροί αναγκάστηκαν να της πάρουν το παιδί, πριν την διασωληνώσουν…

Ο παιδίατρος έγραψε στην ανάρτησή του: «Ακτινογραφία θώρακα ανεμβολίαστης εγκύου που διασωληνώθηκε χτες και γέννησε πολύ πρόωρα λόγω της βαρύτητας της κατάστασης της. Μόνο ο μισός από τον κάθε πνεύμονα της λειτουργεί».

Συνέχισε λέγοντας πως: «Άγνωστη η πρόγνωση της μητέρας. Και ένα νεογνό που θα μπορούσε να γεννηθεί στην ώρα του, τελειόμηνο, και να αποφύγει όλους τους κινδύνους της προωρότητας.

Αυτό που γράφεται σε ανάλογες περιπτώσεις, ότι δηλαδή το μωρό σώθηκε, είναι τελείως ανακριβές. Μήνες εντατικής νοσηλείας για να επιβιώσει και μόνο! Και με νευροεξέλιξη απρόβλεπτη σε μεγάλο βαθμό! ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ! Τα σχόλια είναι περιττά!».

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις