Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η έκρηξη των κρουσμάτων και ο δείκτης θετικότητας πάνε πίσω το «άνοιγμα» του lockdown

Κορονοϊός: Η έκρηξη των κρουσμάτων και ο δείκτης θετικότητας πάνε πίσω το «άνοιγμα» του lockdown
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Μπορεί να απομένουν λίγες ημέρες ακόμα για την ημερομηνία που είχε δοθεί αρχικά ως στόχος για άρση του lockdown, ωστόσο τα… νούμερα μάλλον δε βγαίνουν. Τα κρούσματα δεν έχουν “πέσει” όσο θα ήθελαν οι επιστήμονες, το ίδιο και ο δείκτης θετικότητας, με αποτέλεσμα να δείχνουν όλα σε… παράταση. 

Συγκεκριμένα, ο δείκτης θετικότητας σήμερα, με 55.543 τεστ, είναι στο 3,86. Είναι δηλαδή μία ανάσα από το 4 που σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι το όριο συναγερμού. Χθες, ήταν στο 5,63.

Όμως το μεγαλύτερο σοκ ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων, που την Τρίτη έφτασαν τα 2.147 με την Αττική να έχει μόνη της 1.047 νέα κρούσματα!

Κλειστά μαγαζιά και σχολεία

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, το lockdown αναμένεται να παραταθεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα. Αναμένεται να ισχύσουν και το κλειστό λιανεμπόριο και τα κλειστά σχολεία αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21.00 τις καθημερινές και στις 18.00 τα σαββατοκύριακα. 

Και κάπως έτσι, η πρόθεση να ανοίξει το λιανεμπόριο την προσεχή Δευτέρα, δε θα υλοποιηθεί. Τουλάχιστον, για ακόμα μία εβδομάδα. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις