Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η Ελληνίδα σοπράνο που δίνει κουράγιο στους Ιταλούς

Κορονοϊός: Η Ελληνίδα σοπράνο που δίνει κουράγιο στους Ιταλούς

Με την μελωδική της φωνή η Ελληνίδα σοπράνο Κατερίνα Κώτσου, σπάει την μονοτονία της καραντίνας του κορονοϊού και βγαίνει καθημερινά στο μπαλκόνι του σπιτιού της στην Τοσκάνη της Ιταλίας και κράτα συντροφιά στους γείτονες της, οι οποίοι της εκφράζουν πάντα την αγάπη τους χαρίζοντας της το πιο ζεστό τους χειροκρότημα.

Αρκετοί όπως αναφέρει στο newsit.gr η Ελληνίδα σοπράνο έχουν και μουσικές προτιμήσεις, ενώ το μουσικό της ταξίδι ξεκινάει πάντα με τον Ιταλικό εθνικό ύμνο, τον οποίο και τραγουδούν όλοι μαζί.

«Ζούμε συγκινητικές στιγμές όλοι μαζί. Προσπαθούμε να τα καταφέρουμε και να αντέξουμε όλη αυτή την κατάσταση γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή. Εδώ και παραπάνω από μια εβδομάδα είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Βέβαια η αλήθεια είναι πως αρχικά το είχαμε πάρει κακώς, όπως αποδείχτηκε, λίγο ελαφριά κάτι που συμβαίνει και στην Ελλάδα, όπως μαθαίνω», αναφέρει η Κατερίνα Κώτσου.

Και προσθέτει «Μας φώναζαν να παραμένουμε στα σπίτια και εμείς πηγαίναμε για καφέ, στις δουλειές μας, οπότε πήραν αυστηρά μέτρα και έχουν φτάσει στο σημείο να κόβουν μέχρι και πρόστιμα. Αν δεν έχεις το ειδικό φυλλάδιο μαζί σου δεν μπορεί να βγεις έξω από το σπίτι σου, ούτε ακόμα για σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο. Μέχρι 300 μέτρα μακρυά από το σπίτι μπορείς να βγεις, ίσα να πας το σκυλί να κάνει την ανάγκη του και να γυρίσεις πίσω».

Το ειδικό φυλλάδιο για την κυκλοφορία

Στο ειδικό φυλλάδιο οι κάτοικοι στην Ιταλία είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν τα στοιχεία τους, τον τόπο κατοικίας, καθώς και τον προορισμό τους. «Αν δεν έχεις στην κατοχή σου το φυλλάδιο, στο δίνει εκείνη την στιγμή η αστυνομία, διαφορετικά έχεις φροντίσει να το βγάλεις εσύ μέσα από το site του Ιταλικού κράτους, όπου μπαίνεις συμπληρώνεις τα στοιχεία σου, που μένεις και που πας, ώστε να γνωρίζουν την απόσταση της μετακινήσεως σου. Γι’ αυτό και παρακαλάω όλους τους φίλους μου στην Ελλάδα να παραμένουν στα σπίτια τους, ώστε να μην ζήσουν αυτά που ζούμε εμείς. Δεν είναι εύκολα πράγματα, είναι άγρια έτσι η ζωή. Τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς δεν είναι πλάκα».

Η Κατερίνα Κώτσου αυτή την περίοδο, που βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της, συμμετέχει στην ατελείωτη λίστα των Ιταλών καλλιτεχνών, που χρησιμοποιούν την τέχνη τους με σκοπό να συντονίσουν μουσικά τους κατοίκους, σε κάθε γωνιά της Ιταλίας με σκοπό να τους χαλαρώσουν και να τους χαρίσουν όμορφες στιγμές.

«Εδώ στη γειτονιά μου έχω αρκετό κόσμο που γνωρίζω και με αγαπάει. Επειδή η φωνή μου είναι και αρκετά δυνατή κάποιοι έρχονται από γειτονικούς δρόμους, προκειμένου να με ακούσουν ακόμα και με τον κίνδυνο να φάνε πρόστιμο. Πολλοί μου ζητάνε και συγκεκριμένες άριες να τους τραγουδήσω, ενώ πάντα ξεκινάω με τον εθνικό ύμνο της Ιταλίας, τον οποίο τραγουδάμε όλοι μαζί. Τις επόμενες ημέρες σκέφτομαι να τραγουδήσω και τον Ελληνικό εθνικό ύμνο. Έχω εισπράξει αγάπη από τον Ιταλικό λαό, αλλά δεν έχω παράπονο και στην Λιβαδειά όταν έρχομαι, όλοι θα έρθουν να με δουν και να μάθουν τα νέα μου» εξηγεί η Κατερίνα Κώτσου.

Και συνεχίζει «Το χθεσινό μας ραντεβού ήταν κατά τις εννέα, ωστόσο δεν βγήκα με αποτέλεσμα να μου τηλεφωνούν οι γείτονες εδώ και να με ψάχνουν. Ανησύχησαν μήπως μου είχε συμβεί κάτι. Στο facebook υπάρχει μια σελίδα η “Flashmob” όπου εκεί όλοι οι καλλιτέχνες αποφασίζουμε την ώρα που θα συντονιστούμε καλλιτεχνικά. Συνήθως είναι είτε δώδεκα το πρωί, ή έξι το απόγευμα, ή εννέα το βράδυ. Βάζω την μουσική και τραγουδάω από πάνω κανονικά. Αυτό είναι κάτι που κάνω και όταν με καλούν στα event της Lamporigini, όπου διοργανώνονται συχνά. Όπως μου λένε όλοι τους δίνω κουράγιο και τους αρέσει».

Η Ελληνίδα σοπράνο ζει στην Τοσκάνη τα τελευταία εννέα χρόνια και έχει καταφέρει πολλά με την τέχνη της. «Είμαι σοπράνο και ζω από το επάγγελμα μου, δίνοντας παραστάσεις και κάνοντας διάφορα live. Η καριέρα πάει καλά εδώ στην Ιταλία και είμαι ευχαριστημένη, που κατάφερα να ζω αξιοπρεπέστατα κάνοντας αυτό που αγαπώ. Έχω κάνει αρκετούς ρόλους, ενώ το καλοκαίρι θα ερμηνεύσω “Τόσκα” στην Ισπανία. Αν έμενα στην Ελλάδα δεν νομίζω πως θα τα είχα καταφέρει όπως εδώ. Η φορολογία έτσι όπως είναι δεν βοηθάει, εδώ είμαι κανονικά φορολογούμενη πολίτης, πληρώνω τους φόρους και ζω. Το καλό είναι ότι έχω καταφέρει να χτίσω ένα όνομα στο χώρο μου, το οποίο μου δίνει την δυνατότητα να πω και “όχι” σε δουλειές, αν δεν με συμφέρουν από οικονομικής άποψης».

Σε καραντίνα 14 ημερών είχε τεθεί, όπως αποκαλύπτει η Κατερίνα Κώτσου και η μητέρα της, καθώς ήταν από τους πρώτους Έλληνες που ταξίδεψαν από την “μολυσμένη” Ιταλία την περίοδο των καρναβαλικών εκδηλώσεων. «Η μητέρα είχε έρθει να δει το καρναβάλι στο “Viareggio” το δεύτερο μεγαλύτερο του κόσμου πριν από λίγες εβδομάδες και όταν γύρισε της είπαν να παραμείνει στο σπίτι για προληπτικούς λόγους. Ήταν από τα πρώτα άτομα που ήρθαν στην Ελλάδα και μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών, χωρίς να έχει κανένα σύμπτωμα του ιού. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις κάποιο σύμπτωμα, μπορείς να είσαι όμως φορέας γι αυτό μας έχουν κλείσει όλους στα σπίτια μας. Γι αυτό να παραμείνετε όλοι μέσα και να κάνετε αυστηρά ότι σας λένε».

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις