Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κορονοϊός – Η ενημέρωση: Εξαιρετικά απίθανο οι μεταλλάξεις να ακυρώσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Κορονοϊός – Η ενημέρωση: Εξαιρετικά απίθανο οι μεταλλάξεις να ακυρώσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Η καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου 2021, για το πώς εξελίσσονται οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη χώρα μας. 

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι 116 ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, 714 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και επιβεβαιώθηκαν 4943 νέα κρούσματα. 

Στην ενημέρωση συμμείχαν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

“Η εξέλιξη της πανδημίας μας επιφυλάσσει συνεχώς ανατροπές. Από τις 26 Νοεμβρίου που αναγνωστίστηκε η παραλλαγή Όμικρον δημιουργήθηκε παγκόσμιος συναγερμός. Προβλέπεται ότι η Όμικρον θα επικρατήσει της Δέλτα τους επόμενους μήνες και περισσότερα από μισά κρούσματα θα οφείλονται σε αυτήν…

Είναι εξαιρετικά απίθανο οι μεταλλάξεις να ακυρώσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε ως αισιόδοξο”, είπε η κα Θεοδωρίδου. Και συνέχισε: “Η βράχυνση του τρόπου χορήγησης της τρίτης δόσης συμβάλλει στη μέγιστη προστασία από τη μετάλλαξη”.

Από την πλευρά του, ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε: “Το ποσοστό των εμβολιασμένων με μία δόση έχει ξεπεράσει το 77% στον ενήλικο πληθυσμό. Στο 73% κυμαίνονται οι πήρως εμβολιασμένοι. 1.710.000 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί. Μέσα σε δέκα ημέρες κλείστηκαν ένα εκατομμύριο ραντεβού”.  

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς σε παιδιά 5 – 11 ετών, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι στις 10 Δεκεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα και από τις 15 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί. 

Δείτε την ενημέρωση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις