Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η ενημέρωση για την πανδημία στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Η ενημέρωση για την πανδημία στην Ελλάδα

Στη… σκιά του “πολέμου” που ξέσπασε σήμερα (11.11.2021) μεταξύ του Γκίκα Μαγιορκίνη και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, μετά την ανάρτηση του πρώτου σχετικά με το πότε πρέπει να γίνει το εμβόλιο της γρίπης αν κάποιος έχει κάνει εκείνο του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Πέμπτης (11.11.2021), ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.801 νέα κρούσματα, 503 διασωληνωμένους, ενώ καταγράφηκαν 67 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Το λόγο πήρε αρχικά η Μίνα Γκάγκα: “Το ΕΣΥ πιέζεται πάρα πολύ. Τα τμήματα Covid που λειτουργούν σημαίνει ακόμα και τετραπλάσια δουλειά για τους γιατρούς… Είναι στο χέρι μας να σταματήσουμε την πανδημία. Κι αυτό σημαίνει κρατάμε τα μέτρα, δεν είμαστε χαλαροί, γιατί γύρω μας δεν είναι χαλαρά τα πράγματα”. 

Η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε: “Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων παραμένει στα 36 έτη. Ένα στα τέσσερα ενεργά κρούσματα είναι στην Αττική” και πρόσθεσε πως είναι στο 88% η πληρότητα στις ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια, καθώς και ότι η θνητότητα στους εμβολιασμένους είναι στο 0,4%. 

“Από τα 1.039 του ΕΣΥ, 500 είναι διατεθείμενα σε non covid περιστατικά. Απευχόμαστε να ξεπεράσουμε τους 600 διασωληνωμένους. Φυσικά υπάρχει πίεση και θέλουμε γιατρούς. Οι ασθενείς θα αντιμετωπιστούν με ασφάλεια σε κάθε περίπτωση”, είπε η κα Γκάγκα απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

“Η πναδημία μας έμαθε να μην προβλέπουμε. Πολλές φορές ο ιός τρέχει μπροστά από εμάς. Δεν αιφνιδιαστήκαμε με την αύξηση. Δεν έχουμε συζητήσει για οριζόντια ή τοπικά μέτρα. 

“Έχει γίνει παρανόηση. Δεν πρέπει κάποιος να ακυρώσει το εμβόλιο. Το ξεκαθάρισα και σε δεύτερη ανάρτηση ότι συντάσσομαι απόλυτα με τις οδηγίες της Επιτροπής”, είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ερωτηθείς για την κόντρα που ξέσπασε με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Δείτε την ενημέρωση

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις